Natte scheet

“Het is een wonder dat ik hier nog sta!” Een bezwete Rick Schrijver kijkt me aan. Hij zet zich neer op de stoel in de wedstrijdleiding. Uitgeblust na de wedstrijd. Last van zijn nek en schouder want de klap van vorige week zit nog in zijn lijf. De vader van Rick legt uit aan automaat Joris Metz dat de politie ook van een wonder spreekt dat ze heelhuids uit het ongeluk zijn gekomen. Vorige week na 3-1 nederlaag uit tegen Set Up raakten Rick en Joris met hun auto die 130 reed in de slip, doordat er een auto die beduidend langzamer reed, net voor ze op hun baan belandde. Wat er daarna gebeurde, is moeilijk helemaal terug te halen maar dat ze door het oog van de naald zijn gekropen, is wel duidelijk. “Uitwijken naar links, toen naar rechts, handen voor de ogen en maar kijken wat er gebeurde. Voordat ik het wist, was ik al afgevoerd in de ambulance naar het ziekenhuis.”, ziet Rick het nog levendig voor zich.

Geluk hadden de heren zaterdag niet in het volleybalspel. Ze hadden wel veel zin in met hoge verwachtingen en die had ik ook. De vorige thuiswedstrijd stond nog op mijn netvlies. Maar zoals Ruud Maneschijn het verwoordde direct na de wedstrijd was alles zeggend: “Het was een natte scheet.”

De mannen van Olhaco uit Hogeveen staan namelijk één positie boven Avior. Deze wedstrijd was dus voor beide teams zeer van belang. De punten zijn heel hard nodig. Vanaf het begin begon Avior lafjes aan de wedstrijd waardoor Olhaco de eerste set eenvoudig naar zich toetrok.

Omdat het niet zeker was of de twee brokkenpiloten konden spelen was er extra hulp ingeschakeld vanuit het tweede herenteam. Ernst Janssen werd in de tweede set dan ook ingebracht en het publiek kon dat wel waarderen. Er kwam iets meer beleving in het team. Totdat nummer 7 van Olhaco even een paar ballen snoeihard erin sloeg. De opleving was van korte duur.

Ernst Janssen hield zich staande in de rest van de wedstijd. Hij wist hier en daar netjes zijn punten op de buitenkant mee te pikken. Helaas hadden de middens van Avior weinig vat op de midden van Olhaco. Die kon eigenlijk gewoon vrij prijsschieten. Dat was jammer want in de derde set kwam Avior toch aardig goed mee. Olhaco had de overwinning in de zak, hun niveau zakte vervolgens dramatisch. Avior kwam meer tot spelen toe en pakte de laatste set en daarmee toch nog een punt mee.

Ja, het was een wonder dat Joris en Rick zonder al te veel kleerscheuren uit het ongeluk zijn gekomen, maar er zal ook nog een wonder moeten gebeuren, wil Avior heren 1 degradatie ontlopen. Succes en sorry Jongens, maar vandaag was alleen Ernst de enige man in het veld.

Wie is Mieke Sprenkelder? Geboren op 10 maart 1980. Heeft gevolleybald op eerste en tweede divisie niveau bij Sparta, Devolco ’88, Hevo en SVS. Nu spelend in dames 2 bij Avior.