Ballen aan de kant..

De laatste wedstrijden zitten erop. Dames 2 is afgelopen zaterdag naar Barneveld afgereisd om uit te vechten welke teams er naar de derde divisie mochten promoveren. Dames 1 zette koers richting Wehl om misschien nog een plekje in de tweede divisie te veroveren. De Yapi Yapo’s (heren 6 van Avior), die laatst in roze badjas hun 10-jarige bestaan vierden, konden ook nog promoveren naar de promotieklasse. Zij beproefden hun geluk in Apeldoorn.

De dames van Dames 2 mochten als eerste aantreden tegen tweevv uit Ede. Het team dat nog meer punten hadden gescoord in de competitie als Avior dames 2 en ook tot op de laatste wedstrijd net 2 punten te kort kwam om kampioen te worden. Wel was duidelijk dat zij de grootste kluif zouden zijn. Het was een geroutineerd team met een spelverdeler die divisie ervaring had, daarvoor hoefde je geen hogere wiskunde te studeren of als Sherlock google af te struinen. Zij wonnen dan ook makkelijk van SSS dames 2 in 2 sets.

‘Bal, bal, BAAAAAAL!’ ging er regelmatig door de zaal, richting scheids. Aangezien er op 3 velden gespeeld werd en geen net tussen zat en dames 2 op het middelste veld speelde, kwam er met regelmaat een bal in het veld. In het begin werd er geprobeerd ongezien de bal weg te manoeuvreren, maar dat pakte niet altijd succesvol uit. Dus werd er per bal beoordeeld of er wel of niet: Bal bal BAHAAAAAL door de zaal werd geblèrd. Je merkt het al. Vooral druk met de randvoorwaarden, want het spel was als een uitgeperste citroen. Zuur. Angstig en zoals de coach zei, haalde niemand het niveau op 1 na. Ik denk dat hij Eline bedoelde want die vond ik persoonlijk als enige presteren naar behoren. Maar met 1 kom je er niet. Daarnaast was tweevv gewoon echt een maatje te groot. Ook al was iedereen wel top dan nog… Zij waren de terechte winnaar van die middag.

Bij dames 1 in Wehl werd de eerste wedstrijd verloren van Halley dames 1. De dames misten ook een aantal spelers want Nicole mocht niet meedoen i.v.m. jeugd oranje. Veerle was examentraining aan het doen in leiden en Aniek was een weekend weg met haar familie. Gelukkig kregen ze hulp van meiden uit meisjes A en hebben zich vooral in de tweede wedstrijd kranig gedragen tegen Set up dames 3 waar ze 2-0 van wonnen. Helaas was het niet genoeg om te promoveren.

De ballen gaan ook letterlijk even 2 weken aan de kant. De TC zal haar hoofd gaan buigen over de team indelingen en trainingsschema’s. Altijd nog wel even een dingetje binnen de vollleybal. Wie gaan er stoppen, wie gaan er door? Wie verlaat de vereniging om elders haar geluk te beproeven? Soms is het al duidelijk en soms ook nog helemaal niet. Bij wie kom ik in het team? Over twee weken zal iedereen het zo ongeveer wel weten. ?

En tot slot…. de Yapi Yapo’s hebben de ballen aan de juiste kant geslagen. Zij zijn 10 jaar geleden begonnen in de vierde klasse en nu uiteindelijk gaan ze het proberen in de promotieklasse! Succes mannen!

Wie is Mieke Sprenkelder? Geboren op 10 maart 1980. Heeft gevolleybald op eerste en tweede divisie niveau bij Sparta, Devolco ’88, Hevo en SVS. Nu spelend in dames 2 bij Avior.