Verantwoordelijk

Vaak is het moeilijk om zich los te maken van thuis. Jongeren blijven zich verantwoordelijk voelen voor hun zieke ouder of voor hun broertjes of zusjes. Een eigen leven leiden is niet gemakkelijk. Ook merken jongeren op deze leeftijd vaak dat opgroeien in zo’n gezin iets met je doet. Ze hebben bijvoorbeeld moeite om anderen te vertrouwen of om voor zichzelf op te komen. Vaak zijn ze erg zorgzaam naar anderen toe.

Gespreksgroep ‘Nu jij!’

Impluz organiseert voor deze jongeren, in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar, een gespreksgroep ‘Nu jij!’. Het doel hiervan is om extra aandacht voor deze jongeren te hebben en hun een steuntje in de rug te geven.

In de gespreksgroep ontmoeten adolescenten elkaar die allemaal een ouder hebben met psychiatrische problemen of een verslaving. Ze krijgen uitleg, tips en wisselen ervaringen met elkaar uit. Er zijn acht bijeenkomsten bij het Saxion in Deventer. Voorafgaand aan de deelname is er altijd een kennismakingsgesprek. De eerstvolgende gespreksgroep in Deventer is op dinsdag 12 mei van 19.00 tot 20.30 uur.

Aanmelden voor een bijeenkomst kan via de website van Impluz.