“Veel lopers willen me een knuffel geven als ze een medaille of bekertje water van me krijgen. Dat vind ik hartstikke leuk, maar al dat zweet! Daarom heb ik altijd twee washandjes bij me. Eentje om m’n gezicht te wassen en eentje voor m’n handen, voordat ik mijn boterhammen eet. Maar ik zou die knuffels voor geen goud willen missen, hoor!”

 

Tekenen

Naast helpen bij de IJsselloop houdt mevrouw Averes erg van tekenen. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ze aan haar tafel bij het raam zit te werken aan een tekening. Voor de IJsselloop is ze ook aan de slag gegaan. “Ik heb in de afgelopen jaren zoveel leuke mensen gesproken en grappige dingen gezien en gehoord. Die ervaringen gebruik in mijn tekeningen. Zo kwam er het eerste jaar een meisje naar me toe die zei ‘Ik word kampioen!’. Toen zei ik dat ze dan heel hard moest rennen. Waarop zij zei: ‘Dat doet papa!’ Ook de vader met de kinderwagen vorig jaar vond ik erg leuk. Dat soort dingen blijven me bij en verwerk ik in mijn tekeningen.”

 

Feestboek

“Ik vind het leuk om al die sportieve en jonge mensen te zien rennen en er een praatje mee te maken. Maar ik snap niet altijd goed waar ze het over hebben. Zo zei iemand drie jaar geleden tegen mij: ‘Ik heb u op Facebook gezien!’ Ik begreep niet waar die knul het over had. Dus ik reageerde ‘Ik weet helemaal niks van een feestboek’. En die jongen zei toen ‘Nee, Facebook, u weet wel’. Ik heb toen maar net gedaan alsof ik snapte waar hij het over had! Maar al die moderne dingen hou ik allemaal niet meer bij, hoor.”