Aan deze opdracht gaven zijn manschappen pas na de rust gehoor. De eerste helft was slordig. Wel kansen creëeren maar niet echt scherp in de afronding. Tegenstander Go Ahead kon hierdoor lang mee en zo af en toe gevaarlijk worden. In de 21e minuut werd het toch wel aanwezige overwicht beloond. Fabian Kruize schoot op doel en zijn door doelman van Go Ahead gekeerd schot werd door DC Mekking keurig teruggelegd op de inplopende spits Sadettin Aydogan.1-0.
Tot aan de rust rommelig spel met wat kansen op de 2-0, maar die waren niet van betekenis. Na de rust was het na de snelle goal van Sadettin Aydogan, op aangeven van Adem Kocak, vlot 2-0. Go Ahead gaf het eigenlijk al op en nadat DC Mekking een goede aanval opzette met Paul van Benthem was het Van Benthem die Sadettin Aydogan de bal meegaf en hij maakte beheerst zijn 3e voor de 3-0. De eerste hattrick van deze wedstrijd.
Hischam Mazid kwam voor de geblesseerd geraakte Sadettin en maakte met een ware ‘Tikkie Takkie Touzani’ actie en 1tweetje met Alesio Troncia gelijk een doelpunt. 4-0. Hierna was het eenrichtingsverkeer richting het Go Ahead doel. Topscorer Fabian ‘Fabigol’ Kruize liet zijn voeten weer spreken. Met een zuivere hattrick zette hij de 7-0 einduitslag op het bord. Eerst een fraaie boogbal van rechts in de verre hoek, 5-0.
Daarna een wonderschoon stiftje 6-0 en met een goed ingezette loopneusactie zorgde hij ouderwets voor de 7-0. Doelman Roelof Goudsmid blonk uit in het laatste deel door een ‘clean sheet’ te behalen met een paar goede reddingen.
Een prima overwinning voor trainer Haluk Aydogan. Hij is tevreden over de 2e helft na de matige 1e helft.
Winnen is het belangrijkste in deze fase om mee blijven doen om de prijzen. Volgende week de uitwedstrijd tegen SV CCW’16.