Na zeven minuten was het al raak. DC Mekking ( alweer zijn 9e doelpunt!) tikte alert een voorzet van Fabian Kruize bij de tweede paal binnen. In de 15e minuut ook al de 2-0. Spits Sadettin Aydogan stuurde Fabian Kruize op rechts weg en hij maakte fraai af. Hierna een paar goede kansen op de 3-0, dus om de wedstrijd te beslissen.

Terwolde kwam er ook een paar keer goed uit en beide ploegen kregen kansen over en weer. De 2-1 van Terwolde werd rond de 40e minuut afgekeurd wegens hands. Net na de rust had DC Mekking de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar zijn schot ging over. Terwolde zette de druk erop en kwam na vijf minuten spelen in de tweede helft op 2-1. Amper tien minuten later zelfs de 2-2 door slecht verdedigen.

Het kon nog erger. Na wederom een fout achterin viel zelfs de 2-3 voor Terwolde. Net hiervoor werd zelfs een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel van de gasten. Tot geluk van het thuispubliek kwam een voorzet van DC Mekking vlak voor tijd tegen de arm van een verdediger binnen de 16 meter van Terwolde en arbiter Zungur gaf een strafschop. Fabian Kruize schoot deze onberispelijk hard binnen voor de 3-3 en alweer zijn 7e van de competitie.
Trainer Haluk Aydogan was opnieuw teleurgesteld in zijn ploeg door wederom twee doelpunten voorsprong weg te geven.
Volgende week op de Vecht tegen V en L moet er echt gewonnen worden om niet te ver achter te komen op de top 2.

Aanvang is 14.00 uur.

Van onze IJsselstreek correspondent