Het begin was gelijkwaardig. Beide ploegen kregen hun kansjes. De thuisploeg kwam op 1-0 door een intikker uit een corner van Adem Kocak. Even hierna was het DC Mekking die Abdullah Kilic keurig bediende en Kilic maakte de 2-0. Er leek niks aan de hand voor de ploeg van trainer Haluk Aydogan.

Maar niks gaat anders als in het voetbal. Binnen enkele minuten voor de rust was het alweer gelijk. Eerst een strafschop op 2-1 en een vrije trap zorgde voor de 2-2. SDOL kwam sterk uit de startblokken na de rust en pakte brutaal de voorsprong. 2-3. IJsselstreek moest nu gas geven om een overwinning te behalen.

Fabian Kruize schoot met een fraaie boogbal de 3-3 raak. Met 2x geel dus rood voor een SDOL speler was het 11 tegen 10. Uit de vrije trap schoot Abdullah Kilic zijn 2e binnen en Streekje op 4-3. Dezelfde Kilic maakte op aangeven van Adem Kocak op zijn ‘Bergkampiaans’ de 5-3. Wedstrijd leek gespeeld. Maar een hectische slotfase zorgde voor veel emotie en spanning. Eerst viel de 5-4 uit een corner. Daarna ging vlak voor tijd de tweede speler met zijn 2e gele kaart dus rood van het veld.

Ruim in de blessuretijd wist SDOL met 9 man toch nog de gelijkmaker te maken. Ongelofelijk puntverlies. Ondanks dat je ongeslagen blijft mag dit niet gebeuren vindt trainer Aydogan. Dure les voor zijn ploeg en vind dat zijn ploeg moet leren omgaan met feit dat je wedstrijd rustig moet uitspelen en de 3 punten over de streep moet trekken.

Volgende week de derby tegen nummer 2 Sallandia thuis op Sportpark Keizerslanden. Aanvang: 14.00 uur

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club, wil jij jouw club ook in de schijnwerpers. Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten het op hét sportplatform van Deventer.Klik hier voor meer info over de functie clubwatcher