Mariënheem speelde vanuit een verdedigende gedachte met een snelle omschakeling via de counter. In de 1e helft probeerde IJsselstreek het wel, maar Mariënheem was effectiever. De eerste goal viel na 16 minuten via Fabian Kruize, alleen deze werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. In de 20e minuut dan toch de voorsprong. Op aangeven van DC Mekking legde Alesio Troncia vanaf 20 meter de bal met een fraai schot in de linkerbovenhoek.
In plaats van de 0-2 te maken kwam na 29 minuten de thuisploeg op 1-1 uit een vrije trap. Vlak voor de rust viel de 2-1 uit een snelle uitval. Fabian Kruize schoot de bal net hierna nog op de lat en stond de 2-1 ruststand op het bord.
Na de rust had trainer Haluk Aydogan een ‘gouden’ wissel door zijn broer Sadettin Aydogan te brengen. In 2 minuten maakte hij de 2-2 en de 2-3. Eerst tikte hij in de 61e minuut een cornerbal binnen van DC Mekking. 1 minuut later schoot Fabian Kruize op de paal en Sadettin Aydogan reageerde attent. 2-3.
IJsselstreek hield de druk er goed op, maar vergat afstand te nemen en de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 81e minuut opnieuw Mariënheem die een verdwaalde voorzet binnen tikte. 3-3. Gelijk kreeg Fabigol Kruize de beste kans op de 3-4, maar miste jammerlijk. Sadettin Aydogan had zich onsterfelijk kunnen maken. Alleen zijn kopbal ging op de lat.
Trainer Haluk Aydogan was blij voor zijn broer, maar beroerd van het puntverlies. Winstpunt is wel dat vorig seizoen 2x werd verloren van Mariënheem. Dus nu bonuspunt verdiend. Het goede spel van de 2e helft werd helaas niet beloond. Volgende week de Deventer derby op sportpark Het Schootsveld tegen Koninklijke UD. Aanvang: 14.00 uur.
Volg Drtv Sport op Twitter, Facebook en Instagram voor het laatste sportnieuws!