Wim Dorgelo
Na het voorstellen van de spelers in een goed gevulde sporthal blies scheidsrechter Melgers voor aanvang van de wedstrijd. Beide ploegen verdedigden sterk in de beginfase en de voorwaartsen aan beide zijden waren zeker in de beginfase niet scherp genoeg. Nadat Devinco een 2-0 voorsprong had genomen kwam ook KVZ in actie. De voorsprong van werd teniet gedaan en omgezet in een voorsprong. Er werd op het scherpst van de snede gestreden voor ieder bal, op het randje, soms nipt erover, maar scheidsrechter Melgers had zeker in de eerste helft de controle over de wedstrijd. Beide ploegen leken te gaan rusten met een 7-7 ruststand, echter Fokko Agema wenste hier niet aan mee te werken. Op slag van rust schoot hij Devinco beheerst naar een 8-7 voorsprong.
Na rust was er sprake van een onveranderd beeld. Het spel werd meer fysiek gespeeld hetgeen de wedstrijd niet ten goede kwam. Halverwege de tweede helft had Devinco geen antwoord op een paar rake treffers van KVZ. Het resultaat werd gemaakt in deze fase van de wedstrijd. Devinco had geen antwoord meer en moest de winst laten aan KVZ (15-18).
Het verschil in deze wedstrijd werd bepaald door details. Met name de bredere basis bij KVZ waar de spelers van 1 en 2 gelijkwaardig zijn, en de trainer derhalve de beschikking heeft over 16 spelers! Voor Devinco resten nog een aantal belangrijke wedstrijden om het vege lijf te redden en klassebehoud te realiseren om coach Pieter Bouwma een waardig afscheid te geven.