“Deze wedstrijd staat niet elk jaar op de badmintonkalender. Beide team zullen daarom erop gebrand zijn te winnen”, blikt IJsselstad-speler Paul de Kuyper vooruit. “De IJsselderby gaat nu bovendien om de tweede plaats. Dat maakt het extra bijzonder. Als wij weten te winnen, passeren we Zwolle op de ranglijst.”

Over de kansen van IJsselstad is De Kuyper voorzichtig optimistisch. “ZBC heeft een sterke ploeg, maar wij hoeven niet voor hen onder te doen. Ik denk dat beide teams redelijk gelijkwaardig zijn. Als we zaterdag in goeden doen zijn, kunnen wij ze hopelijk verrassen.” Zwolle zal echter goed voorbereid zijn. Trainer/coach Martie van Dijk van de Zwollenaren stond tot een paar geleden voor de groep bij IJsselstad. Hij kent de opponent van zaterdag dus door en door.

De Deventenaren voerden tot voor dit weekend de ranglijst in de vierde divisie van de landelijke competitie aan. Zaterdag leed de ploeg echter een grote 8-0 nederlaag en zag zowel BC Go 2 uit Groningen als Zwolsche BC over hen heen komen. De Kuyper: “We hebben wat recht te zetten, en welke wedstrijd leent zich daar beter voor dan de IJsselderby? Iedereen zal op en top gemotiveerd zijn.”

De laatste keer dat de twee eerste teams van IJsselstad en ZBC elkaar in competitieverband troffen was in 2014. In Zwolle was ZBC toen met 5-3 de sterkste, in Deventer won IJsselstad met dezelfde cijfers. Beide teams speelden voor aanvang van dit competitieseizoen een vriendschappelijke oefenwedstrijd tegen elkaar. In die ontmoeting ging Zwolle er met de winst vandoor.

BC IJsselstad en Zwolsche BC ontmoeten elkaar komende zaterdagochtend 11 november om 10:00 uur in het Zwols Badminton Centrum aan de Ossenkamp.