De eerste lagen ijs zijn aangebracht. 
De ijsmeesters van De Scheg bereiden zich voor op de opening van het schaatsseizoen op 9 oktober. Afgelopen weekend werden de leidingen onder de baan gekoeld en kon het ‘ijs maken’ beginnen. Circa 10 uur later bereikte de volledige baan het vriespunt, waarna de eerste waterlagen handmatig werden aangebracht. Pas als er een stevige onderlaag ligt gaan de ijsmeesters verder met het dweilen. Het dweilen gebeurt dit jaar met nieuwe machines. Deze zijn beter van kwaliteit en in tegenstelling tot de voorgangers duurzamer en geheel elektrisch aangedreven. Beide dweilmachines zijn onlangs gewrapt en voorzien van bestickering van sponsor Wolters Vastgoedonderhoud. 
 
Twee nieuwe curlingbanen 
Afgelopen tijd zijn op ijsbaan De Scheg twee curlingbanen aangelegd. Deze banen zijn gerealiseerd naast de padelbanen die vorig jaar al in gebruik zijn genomen. Beide curlingbanen voldoen aan de officiële Olympische richtlijnen. Hierdoor kunnen zowel professionele teams komen trainen, maar ook voor recreatief gebruik is het mogelijk om de banen te gebruiken. Curling is één van de snelst groeiende wintersporten en nu dus ook te beoefenen in Deventer. 
 
Evenementen 
Al in het tweede weekend van het schaatsseizoen staat de Holland Cup / IJsselcup op de planning (16 en 17 oktober). Op 4 en 5 december worden de selectiewedstrijden van Nederlands Kampioenschap Jeugd gereden en vindt op 11 december de Van Wijnen Marathon plaats. Alle evenementen zijn toegankelijk voor publiek. 
 
IJsbaan en zwemparadijs De Scheg zijn tijdens de herfstvakantie dagelijks geopend. Voor een bezoek is een reservering noodzakelijk. Eind oktober starten ook de eerste schaatslessen, waarvoor inschrijven nog mogelijk is via de website van De Scheg.