Humanitas heeft in 2014 het initiatief genomen tot een Begeleide Omgangsregeling (BOR). Soms lukt het ouders niet meer er samen uit te komen, doordat de verhoudingen na de scheiding door het emotionele proces zo ingewikkeld ligt. Het kind is daarvan dan de dupe en kan klem komen te zitten in een loyaliteitsconflict. Getrainde vrijwilligers en een deskundige coördinator begeleiden de ouders bij het opbouwen van de omgang en werken samen naar een zelfstandige omgangsregeling. Het belang van het kind staat hierbij centraal en de mogelijkheden van de ouders worden in acht genomen.

Na een intensieve training worden de vrijwilligers door de coördinator gekoppeld en werken ze op basis van gelijkwaardigheid met ouders en kinderen. Ouders kunnen een aanvraag indienen om ondersteuning te krijgen bij de omgangsregelingDe begeleiding duurt in principe drie tot maximaal zes maanden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Inwoners van Deventer en omliggende plaatsen, die belangstelling hebben om een opleiding tot BOR-vrijwilliger te volgen, kunnen contact opnemen met coördinator Tenny Staal.

Ze is telefonisch bereikbaar via: 06 – 20 75 76 48.
mailen: t.staal@humanitas.nl