Vorige week vond de eerste ‘bouwvergadering’ plaats met betrekking tot de wederopbouw van de historische muur, die sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw onderdeel uitmaakt van het straatbeeld van de Vetkampstraat en daarmee onlosmakelijk verbonden is aan Go Ahead Eagles. Ronnie Janssen (Go Ahead Eagles), Thea Norder (Supportersvereniging), Hans Koolhof (Van Wijnen Deventer), Martin Kleine Schaars (I’M Architecten) en negen metselaars namen plaats rond de tafel om de plannen te bespreken. De betrokkenheid was groot, evenals de motivatie om de muur spoedig weer in ere te kunnen herstellen.

Maar… het echte werk moet nog beginnen! Naast metselaars is een groot aantal vrijwilligers nodig om tijdens metseldagen hand- en spandiensten te verrichten. Het is de bedoeling dat er in mei wordt begonnen met de inrichting van de bouwplaats en de werkzaamheden voor de fundatie van de muur. Daarna kan de wederopbouw beginnen. Als alles volgens planning verloopt, staat de muur weer fier overeind bij de start van het seizoen 2019/2020, nota bene het honderdste jaar aan de Vetkampstraat!

Handjes gezocht!
Wil jij, in welke hoedanigheid dan ook, meehelpen aan de wederopbouw van de historische muur aan de Vetkampstraat? Mail dan je naam, contactgegevens en de werkzaamheden of hand- en spandiensten die je wilt verrichten naar facilitair@ga-eagles.nl. Samen zetten we de schouders eronder om steen voor steen een stukje historisch erfgoed van Go Ahead Eagles te herstellen!