Vrijwilligers

De biologische zorgboerderij zoekt vrijwilligers die willen helpen bij het aanleggen van het pad, of bij het plaatsen van hekjes, borden en verschillende natuurlijke obstakels. Dimence raadt aan om oude kleren te dragen en zelf werkschoenen en werkhandschoenen mee te nemen. Er is gereedschap aanwezig. Vrijwilligers kunnen aan de slag tussen 08.30 en 16.30 uur bij de Spanjaardsdijk 86 in Lettele.

Aanleg pad

Het pad is nu nog maar deels aangelegd. Het doel is om het pad rond te maken, zodat het komende seizoen in gebruik kan worden genomen. Er moet dus een paar honderd meter pad worden gemaakt en er moeten hekjes en borden geplaatst worden. Onderweg moeten ook verschillende obstakels van natuurlijke materialen worden geplaatst.

Het doel van het aanleggen van dit pad is om meer mensen van buitenaf op het erf te krijgen. Dit is nodig omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van de cliënten die komen en meer verbinding brengt tussen de doelgroep van de zorgboerderij en de maatschappij.

Daarnaast doet CDA Deventer weer mee. Fractievoorzitter Henk Groothuis: “Voor ons is dit een mooie gelegenheid om de handen uit de mouwen te steken. Dit doen we al jaren en ook dit jaar hebben we weer een heel mooi doel”.

NLdoet  

Het Oranje Fonds organiseert jaarlijks samen met duizenden organisaties in het land NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. 

Meer informatie en inschrijven voor deze actie kan via de website van NLdoet.