Gevaar
In het uitstellen van vaccinaties schuilt een gevaar voor de gezondheid van dier én mens, daarom roept Enne Kwant, dierenarts en manager bij Sterkliniek Dierenartsen Deventer op om vaccinaties en dierzorg niet langer uit te stellen.

“Vaccinaties beschermen huisdieren tegen ernstige ziektes, zoals de besmettelijke hondenhoest, en gaan verdere verspreiding tegen. Maar ook tegen overdraagbare ziektes van dieren op mensen, zoals de ziekte van Weil (leptospirose) bieden vaccinaties bescherming. Voor jonge dieren is het risico helemaal groot. Deze moeten hun afweerstoffen nog opbouwen en hebben hiervoor de basisvaccinatie nodig”, aldus Enne Kwant, dierenarts en manager bij Sterkliniek Dierenartsen Deventer.

Niet alleen vaccinaties zijn gevaarlijk om uit te stellen, ook andere zorg moet onder de aandacht blijven van huisdiereigenaren. “Een dier geeft meestal pas laat aan dat hij ergens last van heeft. Als het dier pijn laat zien dan is het probleem vaak al groter en kan uitstellen gevaarlijk zijn. Wacht dus niet te lang met een bezoek aan de dierenarts, zeker niet als het dier koorts heeft of niet meer eet”, vertelt Kwant.

Maatregelen Sterkliniek Dierenartsen Deventer 
De Sterkliniek in Deventer heeft maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. “Er mag maar een maximum aantal personen in de wachtruimte”, aldus Enne. “Omdat er op afspraak wordt gewerkt, kunnen we het aantal mensen dat in de kliniek is goed in de gaten houden. De hygiëneregels waren natuurlijk al goed in de kliniek. Maar deze zijn nog verder aangescherpt, zodat mensen veilig met hun dier naar de dierenarts kunnen.”