Voorafgaand aan de intocht van Sinterklaas in Deventer is het afscheidsontbijt met de Hoofdpiet en hulppieten, waarna de kinderen en pieten in optocht naar de Wellekade vertrekken.

Op zaterdagmiddag 18 november om 14.30 uur verwelkomt Alice van Diepen, directeur van de Bibliotheek Deventer, samen met alle kinderen, hulppieten en dansdocent Manon van ‘t Spijker al dansend en zingend de Hoofdpiet in de bibliotheek. De kinderen kunnen met de Hoofdpiet op de foto en vanaf zaterdag blijft de Hoofdpiet twee weken in de bibliotheek slapen.

Er is van alles te doen als de Hoofdpiet in de bibliotheek logeert: kinderen leren van oude spulletjes nieuw speelgoed knutselen en mogen zelf chocoladeletters maken. Ze kunnen als pietje door een zelfgemaakte tekening lopen, hun eigen schoen maken, op de foto met Piet en samen in een lijstje en een nieuwe kamer voor de hoofdpiet ontwerpen. Er wordt geschminkt en natuurlijk worden er ook Sinterklaasliedjes gezongen.

Film en theater
In huiskamerbioscoop De kleine Keizerin draaien prachtige Sinterklaasfilms waarin de pieten allerlei spannende avonturen beleven. Ook zijn er vier muzikale theatervoorstellingen te zien.

Groot afscheidsontbijt
Voorafgaand aan de intocht van Sinterklaas nemen de kinderen afscheid van de Hoofdpiet tijdens het grote afscheidsontbijt waarbij alle kinderen en hun ouders welkom zijn. Na afloop van het ontbijt vertrekt de Hoofdpiet met de Gele Verhalenbus naar de intocht en gaan alle kinderen in een grote optocht naar de Wellekade om Sinterklaas te verwelkomen. Alle ontbijtgasten mogen in het speciale vak helemaal vooraan om de Sint te begroeten.

Het complete programma is te zien op http://www.bibliotheekdeventer.nl of www.facebook.com/huisvandehoofdpiet.nl