Davo is van oudsher een vereniging voor arbeiders, doorgaans met een lage contributie. Davo is meer dan een voetbalclub, ze is ook een sociale ontmoetingsplek met als uitgangspunt het bedrijven van de voetbalsport.  

Op diverse terreinen heeft Davo een maatschappelijk rol vervuld en was vaak trendsetter. Bij het uitbreken van de Balkanoorlog kwam er een stroom vluchtelingen naar Deventer. Davo heeft contact gezocht met het AZC in Schalkhaar en heeft een team van Boschnische vluchtelingen in de leeftijd van 6 – 7 jaar geadopteerd en in de competitie laten spelen. Ook nu nog zijn er contacten met het AZC om vluchtelingen een kans te geven om bij Davo te komen spelen.  

In de jaren 80 heeft Davo een belangrijke rol vervuld om de oudere jeugd van de straat te houden en disco avonden te organiseren. Eén maal in de 2 weken was er Davo Disco met wel 100 jeugdigen. Met name de jeugd uit de wijk de Bekkummer en ook Tuindorp wisten de weg naar Davo te vinden.   

Reeds 30 jaar organiseert Davo haar internationale jeugdtoernooi. Dit evenement is momenteel één van de grootsten van Oost Nederland. Met name de buitenlandse inbreng zorgt voor promotie van Deventer, omdat deze teams al eerder dan toernooidatum arriveren in Deventer. Zij verkennen de stad etc. hetgeen niets anders dan promotie oplevert. 

Uiteraard is een toernooi met teams uit heel Nederland en buitenland de beste vorm van saamhorigheid en netwerken. 

Davo is de trendsetter geweest met jeugdkampen naar het buitenland. De contacten die zijn opgedaan levert uiteraard netwerk en uitwisseling op.