De Omgevingsvisie gaat niet alleen in op traditionele, ruimtelijke thema’s als wonen, verkeer en economie, maar ook op nieuwe thema’s zoals sociaal en gezondheid. Ook geeft de Omgevingsvisie meer ruimte aan initiatiefnemers om ontwikkelingen vorm te geven. 

Kom naar één van de informatiebijeenkomsten over de omgevingsvisie in uw wijk of dorp. 

  • Bathmen, Lettele, Okkenbroek en Loo 

Donderdag 9 mei: 19.00 – 21.00 uur (inloop 18.30 uur) 

Boode, Brink 10, Bathmen 

  • Binnenstad en wijken rondom het centrum 

Dinsdag 14 mei: 19.00 – 21.00 uur (inloop 18.30 uur) 

Stadhuis, Grote Kerkhof 1, Deventer 

  • Bedrijventerreinen
     

Donderdag 16 mei: 19.00 – 21.00 uur (inloop 18.30 uur) 

Dok H2O, Scheepvaartstraat 13 

  • De ‘nieuwbouwwijken’ 

Donderdag 23 mei: 19.00 – 21.00 uur (inloop 18.30 uur) 

De Scheg, Piet van Donkplein 1, Deventer 

  • Diepenveen en Schalkhaar
  • Dinsdag 28 mei: 19.00 – 21.00 uur (inloop 18.30 uur) 

Theehuis Bij van Bruggen, Wechelerweg 52A 

In 2021 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Deze wet bundelt de wetgeving en regels op het gebied van wonen, mobiliteit, milieu, natuur en water. Een grote verandering. Daarom hebben we het afgelopen jaar, samen met partners en organisaties, gewerkt aan de Deventer Omgevingsvisie. 

In de visie schetsen we op hoofdlijnen een beeld van de opgaven en ambities in onze gemeente. Het is een verhaal over waar we staan en waar we samen naar toe willen. Dat is het verhaal dat we u graag vertellen tijdens de informatieavonden. Een verhaal dat verder gaat. We nodigen u uit om later met ons over de uitvoering van de visie in gesprek te gaan. 

Op de informatiebijeenkomsten van 9 en 14 mei hoort u ook meer over het nieuwe bestemmingsplan Deventer, Stad en Dorpen. Het bestemmingsplan bundelt alle 100 bestaande bestemmingsplannen in de gemeente Deventer. 

Aanmelden? 

U kunt zich aanmelden voor een van de informatiebijeenkomsten via het platform deventer.ikpraatmee.nl. Daar kunt u, als u geïnteresseerd bent, ook alvast aangeven over welke thema’s u bij de uitvoering van de visie met ons in gesprek wilt. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging. 

U vindt de Deventer Omgevingsvisie op: omgevingswet.deventer.nl.