Milan Keskin

We gaan terug naar 28 april van het vorige jaar. GA Eagles speelt haar laatste wedstrijd tegen FC Den Bosch. Typerend voor dat seizoen; er wordt verloren. Het seizoen gaat de boeken in als het grootste rampjaar van de club in haar lange geschiedenis. De man die het rampjaar misschien nog wel het meeste aantrok was Joey Suk. Een rood-gele lijn vloeit door de loopbaan van de inmiddels 29-jarige Deventenaar. Afgelopen zomer wilde Suk nog eenmaal zijn kans grijpen in het buitenland. HNK Gorica kwam op zijn pad. Spijt van zijn overstap heeft hij zeker niet: “De keuze om te voetballen voor HNK Gorica bevalt me goed het is een sterke league die me heel goed ligt en het is ook lekker om in een hele nieuwe omgeving te voetballen alles is nieuw voor me.”

Ook persoonlijk gaat het Suk voor de wind. Suk vervolgt: “Het leven in Kroatië is heel goed. We wonen in de hoofdstad Zagreb. Het is heel modern en het is een prachtige stad waar veel te beleven is. De mensen zijn chill en we hebben ook al aardig wat vrienden hier. M’n kleine gaat naar de internationale school en ze doet het super goed. ”

Foto:Goran Stanzl/Pixsell

Wie had kunnen bedenken dat Joey Suk na het rampjaar in Deventer terecht zou komen in strijd om een Europese ticket zou voor gek zijn verklaard. Toch kan met een beetje geluk zondag dat ticket worden binnengesleept. Mits de concurrentie steken laat vallen: “Toen ik hier arriveerde dacht ik aan handhaving omdat de club net gepromoveerd was. Maar bij het eerste etentje met de president vertelde hij dat er geïnvesteerd is in de spelersgroep om mee te doen bovenin. ”

Hij vervolgt:” Ik heb hier een goed seizoen gedraaid, belangrijk voor het team geweest en de club met 5 doelpunten kunnen helpen. Het hadden er altijd meer kunnen zijn natuurlijk. Het is voor mij helemaal geslaagd als we alsnog de Europa league halen. Maar helaas zijn we ook afhankelijk van onze concurrentie.

Wat Joey Suk na dit seizoen gaat doen is nog niet duidelijk. De middenvelder heeft nog een contract tot 2020, maar is staat ook open voor een nieuw avontuur: “Ik wil natuurlijk altijd stappen omhoog maken en het maximale eruit halen. Of dat hier is of heel ergens anders dat kan ik niet zeggen. Nederland is in ieder geval geen optie. ”

Vanavond kan zijn cluppie Kowet een grote stap zetten naar een terugkeer naar de Eredivisie. Ook Joey Suk is hoopvol gestemd: “Ik schat de kansen nu hoog in dat ze het gaan flikken. Voorafgaand tegen Den Bosch had ik wel me twijfels maar RKC moet zeker te doen zijn. Zeker met heel Deventer er achter moet het gaan gebeuren!”

 

Meer interviews van Milan Keskin willen lezen? Klik op de onderstaande namen voor de desbetreffende interview!

Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.