Hee Dave, je bent momenteel maatschappelijk actief. Wat voor werk doe je?

Ik ben ondernemer geworden en run een detailhandelsbedrijf import-export van kleding, schoenen, ballen en tassen.

Was je tijdens je profloopbaan al bezig met wat je daarna zou gaan doen?

Tijdens mijn voetbalperiode (ongeveer 10 jaar professioneel) heb ik altijd naast de tijd die ik over had gewerkt. Eerst voor een baas, later voor mezelf. Ik merkte al snel dat contact leggen makkelijker ging tijdens mijn voetbalperiode. Daar heb ik dan ook slim gebruik van gemaakt. IJzer smeden wanneer het vuur heet is. Nu run ik een groothandelsbedrijf met fashion, sport schoenen en kleding. Iedere dag werk ik samen met een team van 26 mensen waar ik erg trots op ben!

Je bent alweer een tijdje terug bij de club waar het allemaal voor je begon. Heb je nog ambities om ooit in het profvoetbal aan de slag te gaan buiten het veld?

Ambitie heb ik nog altijd. Mat name in de sport, welke rol dan ook. Ik probeer ook minimaal 10-15 uur per week tijd vrij te maken om te sporten. Ik ben dit jaar ook assistent voetbaltrainer geworden van Longa 30 (1e klasse zondag) Als ik mocht en kon kiezen was ik zelf weer gaan voetballen. Dat is veruit het allermooiste om te doen! Aangezien ik keuzes moet maken staat mijn gezin, familie, werk op dit moment op eerste plek!

Je hebt in totaal vier jaar in Deventer mogen voetballen. Wat is je het meest bij gebleven?

Die vier jaar in Deventer waren mijn mooiste jaren als voetballer! Wat me bij is gebleven is de passie en de geweldige sfeer binnen de hele club. Mensen die met hart en ziel alles erin stoppen. Het was een tijd met: uitschakeling halve finale tegen Ajax, de uitschakeling promotie/degradatie naar Eredivisie uit tegen Willem II (in verlening verloren) en de 16 clean sheets in 1 seizoen (verdediging Droste,Bus, Parnela, Heerkens,Vosselman, Pasveer in de goal en Kieftenbeld op 6 als stofzuiger ervoor). Prettige samenwerking met alle mensen binnen en buiten de club. En natuurlijk alle supporters. Ik heb me vanaf de eerste dag geweldig thuis gevoeld.

Je besloot om in 2012 te stoppen met profvoetbal. Was dat een bewuste keuze of was je liever nog doorgegaan?

In 2012 ben ik inderdaad gestopt als 34-jarige speler. Toen heb ik gekozen om nog 2 jaar in de hoofdklasse te spelen bij mij oude club Longa 30. Achteraf had ik (zeker qua fitheid) nog 1 jaar door kunnen spelen. Dat was ook het jaar onder Erik ten Hag. Ik denk voor de club een van de mooiste jaren met promotie naar de Eredivisie!

Je hebt ook nog een blauwe maandag in Schotland mogen voetballen. Toch werd dat sportief niet bepaald een succes. Spijt van die keuze?

Schotland kan ik natuurlijk geen spijt van hebben! Dat is een voetballand met heel veel strijd en passie wat echt bij me past. Stadions waar 60.000 mensen zitten. (oa Celtic en Rangers) Daar mocht deze jongen graag aan mee doen haha. Helaas duurde deze periode niet lang. Half jaar op huurbasis en geen nieuw contact werd verteld. Niet goed genoeg! Dat hoort er ook bij.

Volg je Go Ahead nog op de voet?

Natuurlijk volg ik Kowet nog op de voet. De eerste twee jaar toen ik gestopt ben heb ik nog 4 stoelen gesponsord. Ik wilde graag wat terug doen na al die mooie jaren. Nu is het hoofdzakelijk online informatie opsnuiven en samenvattingen en interviews bekijken. Op dit moment kan ik erg genieten van het frisse aanvallende spel. Er word weer met flair voetbal gespeeld. Vorige jaar was het natuurlijk GAE onwaardig.

Zien we je snel ergens als hoofdtrainer langs het veld staan of ergens als jeugdtrainer in het profvoetbal?

Als hoofdtrainer voor nu nog niet. Als assistent bevalt het tot nu heel goed. Wie weet wat de toekomst nog gaat brengen!

Milan Keskin ging ook onder meer in gesprek met Koen Brack, Demy De Zeeuw en Marnix Kolder