Het publiek werd onthaald door slagwerkgroep Sempre Crescendo, waarna blazers op het balkon het startsein bliezen voor de voorstelling, die in het teken stond van de 5e van Beethoven. Ko Portengen vertelde over zijn thema’s, maar ook Beethovens doofheid en wat dit voor hem betekende als mens en componist. Dit alles werd begeleid door het Etty Hillesum Orkest onder leiding van Wim Evink.  

Daarnaast droegen Olivier en Nathalie hun eigen geschreven gedichten voor, was er een humoristische lopende band met muzikanten in winkelwagentjes voortgeduwd door heren van de Lions Deventer en werd er gedanst door Base4dance. 

’s Ochtend hadden 40 kinderen in 1 uurtje kazoo leren spelen onder leiding van Nelleke Kuipers en ’s middags maakten zij hun debuut op het podium en zongen ook nog een lied.  

Ook het publiek genoot van dit alles zoals blijkt uit deze reactie: ‘Wat een prachtige vondst die lopende band, stoere ontroerende kinderen die hun instrument presenteren, geduwd door die heren! En als toetje het spetterende Etty Hillesum Orkest. Echt genoten met mijn dochten en buurmeisje.”  

Leny Stappers tekende voor regie en Kunstcircuit Deventer voor de productie.