BETAALD VOETBAL

De eerste wedstrijd in 2019 in de eigen Adelaarshorst stond vrijdagavond op de planning, waar Go Ahead Eagles het opnam tegen Almere City FC. Waar Kowet de kansen creëerde via Stans, Van Moorsel en Van der Venne, was het Almere City die via een penalty op 0-1 kwam. Een curieuze penalty, want het was toch wel erg duidelijk dat niet Baas de overtreding begin op Meijer, maar andersom. Nog voor rust kwam Go Ahead op gelijke hoogte door een intikker van Van Moorsel. De gepasseerde Verheydt kwam er een kwartier voor tijd in om oorlog te maken voorin. Dit lukte na 35 seconden al, want zolang duurde het voordat Verheydt de bal erin had liggen: 2-1. Dit bleek tevens de beslissende treffer te zijn, waardoor de ogen vanaf heden weer gericht zijn op de volgende wedstrijd, Cambuur uit.

 

ZONDAG

Waar de zaterdag ploegen nog vrij waren dit weekend, zouden de zondag ploegen wel in actie komen. Zij het niet dat menig wedstrijd werd afgelast. Hierdoor konden onder anderen de derby’s Lettele – De Gazelle, DAVO – Diepenveen en Go Ahead – Koninklijke UD niet worden afgewerkt.

 

DERDE KLASSE
Het eerste goede nieuws kwam een paar dagen voor de hervatting van de competitie voor Helios, waar bekend werd gemaakt dat Djeremy Zandvliet terugkeert na het huidige seizoen. Dit goede nieuws werd doorgetrokken naar de wedstrijd, waar thuis met 3-1 werd gewonnen van Vaassen. De uitploeg kwam nog wel op voorsprong, maar op slag van rust maakte Djeremy Waslander de gelijkmaker. In de tweede helft zorgde Glenn Albers met twee treffers voor de overwinning en tevens een stijging naar de vierde plek in de ranglijst.
Turkse Kracht moest op bezoek bij nummer twee Epe. Twee keer kwam Turkse Kracht op voorsprong en vooral de tweede goal van Turkse Kracht mocht er wezen. Can Bayraktar joeg van zo’n 35 meter de bal in de kruising. Tot aan minuut 70 werd de 1-2 voorsprong met pijn en moeite verdedigd, totdat Epe alsnog langszij kwam. Hierna ging het snel en liep Turkse Kracht tegen een stevige 5-2 nederlaag aan. Hierdoor wisselt Turkse Kracht van plek met Helios in de ranglijst, en staande ze op de vijfde plek.
Activia ging op bezoek bij SP Lochem. Een lastige wedstrijd als je naar de ranglijst kijkt en dat gevoel werd verergert met de wetenschap dat Activia met een gehavend team ten strijde gaat. Een kalme eerste helft leek op 0-0 af te stevenen, toen Lochem uit het niets de 1-0 maakte. In de tweede helft kreeg Activia wel degelijk kansen voor de gelijkmaker. Ze vlogen er niet in en zoals zo vaak scoren ze dan wel aan de andere kant. Uiteindelijk weet Lochem zelfs nog de 3-0 te scoren. Hierdoor staat Activia nog steeds in de middenmoot, maar is het gat naar boven maar een kleine.

Colmschate daarentegen moest winnen om uit de onderste regionen te komen. Op het eigen sportpark werd er gespeeld tegen het hoger geklasseerde Robur et Velocitas. De gasten uit Apeldoorn zaten veel beter in de wedstrijd en het was alleen dankzij keeper Raymond Locht dat Colmschate pas in de 25e minuut op achterstand kwam. Dit maakte Colmschate wel wakker en Jarmo van ‘t Hof zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker. In de tweede helft zorgden beide ploegen voor gevaar en uiteindelijk was het Van ‘t Hof die met zijn tweede treffer de wedstrijd besliste in het voordeel van Colmschate.

 

VIJFDE KLASSE
Één wedstrijd in Deventer op de planning in de vijfde klasse, wel direct de meest interessante wedstrijd van het weekend: de derby tussen Sportclub Deventer en IJsselstreek.
Het verhaal van deze wedstrijd draaide voornamelijk om de scheidsrechter. De oorspronkelijke scheidsrechter was er niet en de KNVB stelde een vervangende scheidsrechter aan. De heer Olijslager was de vervangende scheidsrechter, maar tevens oud-lid van SC Deventer. Waar beide teams akkoord gingen hiermee, waren het de supporters van IJsselstreek die hier niet zo blij mee waren. Helemaal toen het af en toe toch echt leek dat de arbiter twijfelmomenten in het  nadeel van IJsselstreek floot. Pas in de tweede helft wist Sportclub de wedstrijd naar zich toe te trekken. Door goals van Martin Kok, Hamza Loukili (2x) en Mehmet Kazci werd het maarliefst 4-0 op de Zandweerd. Door deze overwinning blijft Sportclub bovenaan staan en behouden ze de vier punten voorsprong op de nummer twee. IJsselstreek staat ondanks de verliespartij nog steeds op een goede vierde plek.
Joran Willemstein