Joran Willemstein

ZATERDAG 9 FEBRUARI

Helios hervatte de competitie in Duiven bij DVV. Met slechts 12 spelers in de wedstrijdselectie komen zij er niet aan te pas. Fouten achterin zorgden voor een snelle achterstand, die naarmate de wedstrijd vorderde, alleen maar groeide. De rode kaart voor Sybren Blokvoort kon de smalle selectie van de nummer 9 van de ranglijst ook niet echt gebruiken..

FC RDC speelde bij Wilsum een oefenwedstrijd, het verloor met 4-2. Joost Brouwer maakte de twee doelpunten voor de zaterdagclub op Borgele.

ZONDAG 10 FEBRUARI

TWEEDE KLASSE

Schalkhaar speelde de uitwedstrijd bij FC Suryoye Mediterraneo. In Enschede kwam Schalkhaar al in de eerste minuut op achterstand. In de tweede helft verdubbelde Suryoye de voorsprong en vlak voor tijd redde David Klopman de eer voor Schalkhaar. Hier bleef het echter bij en zo blijven de zwart-witten zevende staan op de ranglijst.

DERDE KLASSE

Helios heeft een flinke klap opgelopen bij het laaggeklasseerde Witkampers: 4-1. Bjorn Duteweert was de doelpuntenmaker van Helios, die nog steeds vierde staan.

VIERDE KLASSE

De wedstrijd tussen ABS en Diepenveen was een wedstrijd met twee totaal verschillende helften. Diepenveen was de eerste helft de baas en wist hiervan te profiteren door een goal van Jeffrey Mooren. In de tweede helft was ABS de bovenliggende partij, maar zij wisten niet te scoren, waardoor het eindigde in 0-1. ABS blijft op de zesde plek staan, waar Diepenveen drie plekken stijgt en nu tweede staan!

DAVO moest op bezoek bij bij koploper Markelo en er werd een zware wedstrijd verwacht. Die viel hartstikke mee, in een wedstrijd waar DAVO achterin stabiel stond en Markelo niet liet zien koploper waardig te zijn. Weinig kansen werden er gecreëerd, maar toch wist Markelo er twee te maken. Door dit 2-0 verlies blijft DAVO twaalfde staan.

VIJFDE KLASSE

IJsselstreek stond bij rust al met 0-2 achter tegen Wissel, die toch zeker een paar plekken lager staan op de ranglijst. Dat het zelfs 0-4 is geworden, had niemand zien aankomen. Toch blijft IJsselstreek bovenin meedoen met hun vierde plek.

De derby die wel doorging werd een afslachting voor Sallandia. Koninklijke UD kwam op bezoek, en de geel-zwart-hemden verloren met maar liefst 0-7. David Bos wist zelfs vier keer het net te vinden! Hierdoor stijgt Koninklijke UD naar de zevende plek en blijft Sallandia zesde staan.

Go Ahead speelde tegen een directe concurrent onderaan de ranglijst. Uit bij Marienheem kwam Go Ahead twee keer terug van een achterstand. Jordi Weimer maakte de 1-1 en Orlando Rozen de 2-2. Echter bij rust stond het al 4-2 en in de tweede helft maakte Marienheem er nog één: 5-2. Go Ahead blijft elfde staan.

MAANDAG 11 FEBRUARI

Go Ahead Eagles moest op de hatelijke maandag spelen bij Jong FC Utrecht. Dit duel stond volledig in het teken van Leon de Kogel. Jeroen Veldmate benutte een strafschop en zorgde voor de 0-1. Dit was pas de eerste strafschop die Kowet heeft gekregen dit seizoen. Veldmate schoot ook de derde treffer van Go Ahead in het doel uit een schitterende vrije trap. Tussendoor maakte Richard van der Venne de 0-2 en maakte Utrecht de 1-2. Van der Venne maakte ook twee treffers, de 1-4 was een fantastische lob. Uiteindelijk was het de beloften-elftal die als laatst op het scorebord verscheen: 2-4. Zo blijven the Eagles op een derde plek staan.