DISTRICTSBEKER
Afgelopen donderdagavond trapte Colmschate als eerste af toen het ROHDA Raalte ontving. Met een ruime 6-0 overwinning toog ROHDA weer naar huis, Colmschate een illusie armer achterlatend. De eersteklasser was duidelijk een maat te groot voor de Deventer derde klasser. Zaterdagmiddag was er ook sprake van een groot krachtsverschil toen zaterdag Hoofdklasser DETO gastheer was van de zondagtak van Helios. De Deventerploeg kenden weinig kansen en verloor kansloos met 5-0 in Vriezenveen. Afgelopen zondag ontving Activia de ‘buurman’ Voorwaarts. Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden, was Voorwaarts duidelijk de sterkere in de Twellose ontmoeting en won met 1-2. Michel Mikkers zorgde voor de eretreffer bij Activia. Door de drie nede3rlagen zijn er geen Deventerploegen meer in de beker actief.

ZATERDAG
Vorige week verloor FC RDC in eigen huis twee punten door ruim in blessuretijd de gelijkmaker te incasseren tegen de kloploper van dat moment: Eerbeekse Boys. Afgelopen zaterdag toog RDC naar Eefde, de koploper van dat moment. De ploeg van trainer Jacob Ensing wist nu wel de krappe 1-0 voorsprong vast te houden tot het einde, Abdou Secka scoorde de winnende treffer, vlak nadat hij in mocht vallen. Mede door deze overwinning is de spanning bovenin de 4e klasse E enorm. Eerbeekse Boys en DVOV gaan beiden aan kop met 11 punten, strak gevolgd door De Paasberg, FC RDC, DVV en Harfsen die allen 10 punten hebben. Dan is er heel lang niets als de zaterdagtak van Helios opduikt als ‘best of the rest’. Helios verloor zaterdag met 0-1 De Paasberg en kent twee clubs onder zich op de ranglijst.

ZONDAG
In de 2e klasse J speelde Schalkhaar feitelijk met Vogido. Tot een klein uur spelen was Schalkhaar al de betere ploeg en met een vroege treffer van Ter Riele en de eerste van Kelder stond het met 2-0 voor. Echter na de rode kaart ging het sneller met de thuisclub. Zowel Ter Riele als Kelder maakten hun tweede gevolgd door de 5-0 van Erdem. Sven Kelder maakte zijn derde van de middag en Hullegie sloot de rij met de uiteindelijke 7-0. Hiermee sluit Schalkhaar zich aan bij de subtop en staat het vijfde. Dit met slechts één punt minder dan Voorwaarts en drie punten minder dan de koplopers.

In de vierde klasse G kon ABS zijn koppositie weer innemen tegen laagvlieger Nieuw-Heeten. Echter in eigen huis lukte het ABS niet om tot scoren te komen, waar de gasten wel eenmaal het doel troffen via Joost Kemper waardoor het 0-1 werd in Bathmen. ABS blijft daardoor tweede, punt gelijk met koploper Markelo en nummer drie Broekland. Laatstgenoemde haalde een knappe overwinning op in Deventer bij DAVO. Ondanks dat de Deventenaren al vroeg op voorsprong kwamen via Almir Fizovic leek het na ruim een uur spelen beslist met de 1-3 Silvan van de Vegt bracht de spanning terug in de wedstrijd met de 2-3, maar tien minuten later was het alsnog over en het elftal van de Deventer-trainer Wouter Groot Lipman won uiteindelijk knap met 2-5. DAVO staat door het verlies nu op plek 10 met 8 punten, vier minder dan Diepenveen dat zesde staat, maar wel twee punten meer dan De Gazelle dat voorlaatste staat.

EERSTE DIVISIE
Afgelopen vrijdag speelde Go Ahead Eagles tegen FC Dordrecht in de eigen Adelaarshorst een moeizaam duel. De ploeg van Gérard de Nooijer staat voorlaatste en kwam met één intentie naar Deventer, namelijk niet voetballen. Volledig geconcentreerd op het verdedigen en gokken op de omschakeling. Dat leek ook zowaar succesvol uit te pakken, temeer ‘Kowet’ het tempo te laag had en daarmee nauwelijks tot uitgespeelde kansen kwam. Zo stond het halverwege 0-1 door een geslaagde counter van de gasten. Na de thee speelde de elf van Stegeman een tempo hoger en werd uiteindelijk ‘Plan C’ in werking gesteld; snel hoge ballen naar twee sterke aanspeelpunten. Een van die aanspeelpunten was Julius Bliek die 20 minuten voor tijd de gelijkmaker binnenkopte. In de extra tijd scoorde een andere invaller, Pieter Langedijk de winnende. Zijn inzet ging door een woud van benen en werd onderweg door een van de vele verdedigers onhoudbaar getoucheerd. Door deze overwinning is het duel van zondag, in Enschede tegen FC Twente, voor beide ploegen doorslaggevend om mee te blijven doen om de bovenste plekken.

 

ERIK VAN LUTIKHUIZEN