JORAN WILLEMSTEIN

Go Ahead Eagles wist met een B-elftal niet te winnen in Brabant. Schalkhaar deed goede zaken in de strijd om de derde periode en Can Bayraktar is het scoren nog altijd niet verleerd. Diepenveen en Sportclub Deventer halen wisselende resultaten in hun kampioenstrijd.

MAANDAG 22 APRIL

Betaald voetbal:

Op bezoek bij verrassing Oss kon Go Ahead Eagles niet verrassen. Zonder maar liefst zes basisspelers kon het geen potten breken. Vlak voor rust kreeg aanvoerder Verheydt rood en na rust maakte Dogan namens Oss de enige treffer van de wedstrijd. Kowet blijft derde staan.

Tweede klasse:

SV Schalkhaar begon goed op bezoek bij Overwetering. Nadat David Klopman de paal had geraakt, was het Koen Klosters die wel het net vond, na goed voorbereidend werk van Milan te Riele. Na een uur spelen werd Klopman onderuit gehaald en ging de bal op de stip. Klopman benutte zelf de strafschop, maar opmerkelijk genoeg werd de treffer afgekeurd vanwege te vroeg inlopen. Een misverstand achterin zorgde ervoor dat Overwetering op gelijke hoogte kon komen. Pas twee minuten voor tijd wist Schalkhaar door een goal van Paul Roetert de verdiende 1-2 binnen te schieten. Schalkhaar staat zevende, maar de stand in de periode is belangrijker. Het staat maar één punt achter op de twee koplopers in deze stand.

Derde klasse:

Activia wist het Turkse Kracht een uur lang heel moeilijk te maken. Voor rust was het de betere ploeg op Rielerenk en dat resulteerde in een 0-1 voorsprong door een goal van Wouter Hameka. Echter het laatste halfuur stelde Turkse Kracht orde op zaken, of zeg maar gerust Can Bayraktar. Niet één, twee of drie doelpunten, vier keer maar liefst wist de oud-Eagles spits het net te vinden. Turkse Kracht blijft vierde en Activia blijft tiende staan.

Helios speelde tegen het hoog geklasseerde Wijhe een dijk van een wedstrijd. Twee keer kwam het verdiend op voorsprong door goals van Bruinsma en Duteweert. In het laatste halfuur ging het echter toch mis. Menno Podt pakte een rode kaart en Wijhe scoorde nog drie keer, waardoor er met 2-4 verloren werd. Helios zakt naar de zesde plek.

Colmschate kon tegen Lochem niet verrassen. De koploper scoorden zowel voor als na rust twee keer, terwijl Colmschate het net niet wist te vinden. Ondanks deze ruime verliespartij blijven de gelen nog wel achtste staan.

Vierde klasse:

Diepenveen kende een dramatisch begin nadat Holten al na twee minuten op voorsprong was gekomen. Jack Vunderink wist nog voor rust de stand weer gelijk te trekken. Heel even leek het erop dat Diepenveen de lastige uitwedstrijd ging winnen. Amper een minuut nadat Jeffrey Blanken de 1-2 scoorde, stond het alweer 2-2. Diepenveen blijft aan kop.

ABS toonde geen genade met Raalte. Met 4-0 werd er gewonnen, dankzij goals van Martijn Stegink, Michiel ten Dam, Stef Willemsen en Bas Brinkman. Met een zesde plek staat het nog mooi in de subtop.
Bij Lettele lukt maar weinig na de winterstop. Ook tegen het lagere Nieuw Heeten kwam het niet verder dan 0-0. Lettele staat op de achtste plek.

Op bezoek bij GFC wist DAVO niet te verrassen. Voor rust stond het al 2-0. Dit bleek later ook de eindstand. DAVO zakt nu wel een plaatsje (twaalfde), waardoor als het zo blijft, nacompetitie tegen degradatie moet spelen. Dat DAVO zakt heeft alles te maken met de overwinning van De Gazelle. Tegen de bovenste ploegen weet het steeds punten te pakken, zo ook tegen Markelo. Sven Raats zorgde voor de 1-0 en tien minuten voor tijd zorgde Bobby Vonk ervoor dat de spanning uit de wedstrijd was, door de voorsprong te verdubbelen. De Gazelle stijgt naar de elfde plek.

Vijfde klasse:

Sportclub Deventer heeft de kans op het kampioenschap maar weer eens vergroot. Bij Wissel werd er vijftig minuten lang niet gescoord, voordat Sportclub er drie maakte. Hamza Loukili, Elvis Selimovic en Alan Yahya scoorden er allemaal één. Sportclub loopt twee punten uit op SDOL, waar de voorsprong nu vijf punten is, en een duel minder gespeeld.

SDOL speelde namelijk 2-2 bij Sallandia. Twee keer wist Sallandia een achterstand te herstellen. Mitchel Kiffen maakte de 1-1 en Rick Wolvenne scoorde uit een strafschop de 2-2. Sallandia blijft negende staan.

Terwolde uit, altijd lastig. Zo ervoer IJsselstreek dat ook. Bij rust stond het namelijk op een 1-0 achterstand. DC Mekking scoorde een kwartier voor tijd de 1-1, tevens de eindstand. IJsselstreek zakt een plekje en staat nu zesde.

Koninklijke UD zakt een ook plekje. Na zes wedstrijden zonder verlies, is het nu al vier duels op zoek naar winst. Bij Emst werd er maar liefst met 6-0 verloren. Niks in te brengen en zoals gezegd gedaald op ranglijst, het staat nu zevende.

Calvin Houwer was goud waar voor Go-Ahead. Dankzij twee goals van hem, wisten ze een achterstand om te bouwen in een 1-2 overwinning van V en L. Go-Ahead stijgt ook nog eens naar de tiende plek.