Het Deventer Voetbal overzicht

Toch weer een aantal afgelastingen dit weekend. Wind en regen zorgde ervoor dat o.a. de wedstrijd tussen Lettele en DAVO niet doorging. De wedstrijden van Activia en De Gazelle werden ook afgelast, terwijl de wedstrijd van Turkse Kracht werd gestaakt.

Vrijdag gaf Kowet het goede voorbeeld, door een winstpartij. Dit voorbeeld werd helaas niet opgevolgd op zaterdag, terwijl op zondag wel genoeg gewonnen werd. Helios speelde de topper tegen Lochem en ook was er natuurlijk de derby van de Zandweerd!

Joran Willemstein neemt u mee terug naar het afgelopen voetbal weekeinde uit Deventer

Lees het allemaal mee in het overzicht van de wedstrijden van alle Deventer ploegen!

Ook was er veel nieuws over trainers afgelopen week. Rob Haveman wordt de nieuwe trainer van Colmschate. Hij komt over van de A1 van FC Zutphen. Turkse Kracht heeft Olivier van der Kuil aangesteld als de nieuwe trainer voor volgend seizoen. Hij was tot eind oktober trainer bij KCVO. Bart Vos tekende afgelopen week zijn contract. Het was al enig tijd bekend dat hij de trainer zou  worden van Go Ahead.

VRIJDAG 8 MAART

Go Ahead Eagles opende het weekend met de uitwedstrijd in Volendam. Tegen ‘Het andere Oranje’ speelden zij een goede eerste helft. Uiteindelijk was het alleen Bruno Andrade die op scorebord verscheen. Na rust een totaal andere wedstrijd, waarbij Volendam de beste kansen kreeg. Een totaal onterechte penalty voor Volendam werd gelukkig ruim naast geschoten, waardoor Kowet met 0-1 won en tweede blijft staan.

ZATERDAG 9 MAART
FC RDC wist dat het moest winnen van Eefde om aansluiting te houden bij de bovenste plekken. Daar was op het veld alleen niks van te merken. Een zeer matige pot van twee kanten resulteerde uiteindelijk in 0-1 voor koploper Eefde. FC RDC blijft zesde staan.

Helios kwam tegen De Paasberg nog wel met 0-1 voor. Na rust werd het een doelpuntenfestijn. Helios kwam met 4-1 achter te staan, knokte zich terug naar 4-3, maar verloor toch nog met 5-3. Hierdoor staan zij nog steeds één-na-laatste staan.

ZONDAG 10 MAART
Tweede klasse:

Schalkhaar had de lastige uitwedstrijd bij Barbados op het programma. Het kwam op 0-1 voorsprong dankzij een goal van David Klopman. Nog voor rust werd het 1-1, tevens de eindstand. Hier waren beide trainers tevreden mee. Schalkhaar blijft zesde staan.

Derde klasse:
Helios speelde de topper tegen Lochem. Twee keer kwam Helios op voorsprong, dankzij goals van Menno Podt en dé man in vorm Björn Duteweert. Toch werd er met 2-4 verloren, dankzij drie tegen-goals in het laatste halfuur. Helios zakt naar plek vier en kan de titelaspiraties even in de ijskast zetten.
Turkse Kracht stond binnen het halfuur al met 2-0 voor tegen KCVO. Can Bayraktar maakte beide doelpunten. Niet veel later werd de wedstrijd helaas gestaakt vanwege het weer.

Uit bij Vaassen wist Colmschate dankzij spits Jarmo van ‘t Hof na een uur op voorsprong te komen. Tien minuten voor tijd scoorde Vaassen ook een goal, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde. Colmschate komt niet van de negende plek af.

Vierde klasse:
Uit bij laagvlieger Raalte had Diepenveen niet veel moeite. Met een ruime 0-4 overwinning had de koploper een makkelijke middag. Voor rust waren Mike Kommerkamp en Justin Boswinkel de doelpuntenmakers, na rust waren dat Jeffrey Mooren en Marcel Bijker.

ABS wist met 2-1 te winnen van Enter. Al na vier minuten keken ze echter tegen een achterstand aan. Michiel ten Dam en Wessel Nikkels keerden de wedstrijd na rust in hun voordeel. Activia blijft daar blijft zesde staan.

Vijfde klasse:
In de Zandweerd-derby tussen Sallandia en Sportclub Deventer kwam SC Deventer na twintig minuten op voorsprong, dankzij een goal van Jeroen Kok. Burak Kazci verdubbelde de voorsprong, waarna Marco van Riet de spanning weer in de wedstrijd bracht. Vlak voor tijd maakte Kazci zijn tweede goal voor de wedstrijd, die daardoor eindige in 1-3. SC Deventer stijgt weer naar de eerste plek, terwijl Sallandia zakt naar de achtste plek.
Op bezoek bij concurrent Wesepe heeft IJsselstreek helaas met 4-2 verloren. DC Mekking redde de eer voor IJsselstreek met twee doelpunten. IJsselstreek blijft vierde staan.

Koninklijke UD heeft SC Deventer een goede dienst bewezen door tegen koploper SDOL een 2-2 gelijkspel eruit te slepen. Dit had nog mooier kunnen zijn, want tot acht minuten voor tijd stond Kon. UD nog met 2-0 voor! David Bos en Job Visser waren de doelpuntenmakers. Uiteindelijk werd het in 91e minuut 2-2. Kon. UD blijft in de subtop staan met hun vijfde plek.

Foto van de ‘heenwedstrijd’ tussen Sportclub en Sallandia…

Recente Tweets

Sponsor van de maand