ZONDAG 24 FEBRUARI

Betaald voetbal:
550 man gingen op een heerlijke zondag middag op reis naar Rotterdam, waar zij een waardeloos pot voetbal hebben gezien. 6-1 werd er verloren van Sparta. Van der Venne redde de eer namens Kowet. Voor de rest was het bedroevend.

Derde klasse:
Activia heeft de negatieve spiraal niet kunnen stoppen na een 1-3 nederlaag tegen Helios. Vlak na rust maakten zij nog wel de 1-1, maar door goals van Menno Podt en de tweede van Glenn Albers, liep Helios toch weer uit. Activia blijft tiende staan en Helios stijgt naar de derde plek.
Turkse Kracht wist op bezoek bij Albatross weer te winnen. Can Bayraktar bleek weer maar eens de gevierde man. Met twee goals zorgde hij voor een 0-2 overwinning en een stijging naar de zesde plek.
Colmschate zit in een goede flow. Dit bewezen ze maar weer eens op bezoek bij koploper Wijhe. Na een uur spelen stond Colmschate met 3-1 achter, maar het toonde karakter en via goals van Michel Versluis en een eigen goal werd het 3-3. In de blessuretijd wist Wijhe weer op voorsprong te komen, maar dankzij opnieuw een goal van Versluis, eindige de bizarre wedstrijd in 4-4. Colmschate blijft negende staan.

Vierde klasse:
Diepenveen trad aan tegen nummer vijf Haarle. Op het eigen sportpark werd er met 3-1 gewonnen, dankzij goals van Davey Mooren, Justin Boswinkel en Jeffrey Blanken. Diepenveen blijft hierdoor aan kop staan!
Vlak na rust kwam DAVO op een 0-1 achterstand tegen Enter. Onnie Ngoetra maakte de 1-1 en zo eindigde de wedstrijd ook. Een punt waar beide teams tevreden mee waren. DAVO staat nu elfde.
De Gazelle pakte haar eerste punt van 2019. Op bezoek bij Nieuw-Heeten eindigde de wedstrijd in 1-1. Tot aan de blessuretijd stond het nog 1-0. Maar in de 92ste minuut was Niels Rijnders daar met de gelijkmaker. De Gazelle komt niet van de dertiende plaats af.

Vijfde klasse:
Na een week vrijaf geweest te zijn, moest Sportclub Deventer naar Marienheem toe. Bij rust stonden de roodwitten echter met 3-1 achter. Door goals van Burak Kazci (strafschop) en Daan Vegelin kwam Sportclub weer terug. Echter scoorde Marienheem ook nog een keer, waardoor er met 4-3 verloren werd. Het blijft tweede staan
Op bezoek bij Go Ahead moest IJsselstreek de stadsderby winnen. Dit deed het ook, dankzij een 1-3 overwinning. Fabian Kruize maakte de derde goal in de tweede helft, en maakte aan alle twijfel een einde. IJsselstreek weet weer wat winnen is en blijft op een vierde plek staan. Go Ahead zakt een plekje en staan nu elfde.
Koninklijke UD wist tegen Terwolde haar derde overwinning op rij te behalen. Man in vorm David Bos wist UD op een 1-0 voorsprong te brengen. Nog voor rust werd het 1-1. Na de theepauze bleek UD de betere te zijn en wisten zij met 3-1 te winnen én te stijgen naar plek vijf.
Sallandia heeft thuis tegen Emst zowel op voorsprong als op achterstand gestaan. Het werd uiteindelijk een 2-2 gelijkspel. Het stijgt wel op de ranglijst, naar plek zeven.

Joran Willemstein