Lees het allemaal mee in het overzicht van de wedstrijden van alle Deventer ploegen!

VRIJDAG 15 FEBRUARI

Go Ahead Eagles – NEC, dit was de topper die op het affiche stond vrijdagavond. Go Ahead startte vel en kwam al naar 21 seconden op voorsprong. Bij rust stond het 3-2 in deze zeer attractieve wedstrijd. Vooral de vrije trap van Jeroen Veldmate was een bijzondere goal. Het leek wel een kopie van de goal die hij vier dagen daarvoor maakte, tegen Jong FC Utrecht. Na rust werd het 4-2 en ongelooflijk maar waar, gaf Kowet de voorsprong weg: 4-4. Het blijft derde staan.

ZATERDAG 16 FEBRUARI

FC RDC speelde haar eerste competitieve wedstrijd na de winterstop en dat mondde uit op een deceptie. Bij rust stond het al 0-4. Vlak na rust maakte Abdou Secka de 1-4 en was er de hoop op een spectaculaire comeback. Één minuut lag echter de 1-5 al weer in het netje en bleek dat tevens de eindstand te zijn. FC RDC zakt naar de zesde plek.

Helios kreeg bezoek van Eefde. Tegen de koplopers werd maar weer eens duidelijk dat Helios te kampen heeft met een veel te smalle selectie. Ook kwalitatief kwam het veels te kort. De eindstand werd 0-6 en Helios blijft negende staan.

ZONDAG 17 FEBRUARI

Tweede klasse:

Schalkhaar was vele male de betere tegen MVV ’29. David Klopman maakte de 1-0 voor rust. Uit een penalty scoorde Koen Klosters de 2-0. De score had echter nog veel hoger kunnen uitvallen. Schalkhaar steeg naar de zesde plek.

Derde klasse:

De derby Helios – Turkse Kracht was de kraker van deze competitieronde. Voor rust was het heel spectaculair, waar Helios met een 3-2 voorsprong de kleedkamer opzocht. In de tweede helft maakte Björn Duteweert zijn tweede goal van de middag, waardoor de blauwhemden uiteindelijk met 4-2 wonnen. Helios blijft bovenin meedoen met de vierde plek, waar Turkse Kracht afzakt naar de achtste plek.
Activia verloor met 1-0 bij SV Zwolle. Na een uur spelen stond de eindstand op het bord. Activia zakt naar de tiende plek. Veel meer zorgen zijn er voor Dennis Wennink, die er zwaar geblesseerd uitviel.

Colmschate kwam tegen Epe twee keer op achterstand. Toch was het Colmschate die met een 3-2 overwinning de punten in Deventer hield. Jarmo van ‘t Hof was andermaal dé held, met drie doelpunten. Dankzij de vierde overwinning op rij staat Colmschate nu op de negende plek.

Vierde klasse:

De topper tussen nummer twee Diepenveen en nummer één Markelo werd een 2-0 overwinning voor Diepenveen. Hierdoor wisselen de twee clubs van positie. Aanvoerder Jack Vunderink (vrije trap) en Roy Nieuwenhuis waren de doelpuntenmakers.
Lettele gaf een 0-1 ruststand (goal Mick Romijn) uit handen bij Enter. Dankzij het 1-1 gelijkspel zakt Lettele naar de vierde plek.
Bij DAVO – ABS zagen de supporters een boeiende wedstrijd. Bij rust stond het 1-1. Vlak na rust maakte kwam ABS op de tot dan toe volledig verdiende voorsprong, via Chiel Huis in ‘t Veld. Hierna kwam DAVO echter beter in haar spel en via goals van Antonio Bianco en Mitchell Pinkster (2x) eindigde de wedstrijd in 4-2. DAVO stijgt naar plek elf en ABS blijft zesde staan.

Op bezoek bij GFC leed De Gazelle alweer haar vierde nederlaag op rij. De wedstrijd eindigde in 5-0, waardoor De Gazelle nog steeds één na laatste staat.

Vijfde klasse:

Op bezoek bij SDOL leek het lang op een spannende wedstrijd. In de 48e minuut werd het nog 2-2, maar daarna liep SDOL over IJsselstreek heen. Het werd uiteindelijk 8-2 (!). Om zeer bizarre uiteenlopende redenen, mist IJsselstreek bijzonder veel spelers. De voorzitter moest zelfs plaatsnemen op de bank, om überhaupt te kunnen wisselen. Desondanks staat IJsselstreek nog steeds op de vierde plek.
Go Ahead – Sallandia was de andere derby van de dag. Het werd 3-2 voor de thuisploeg. Veel opmerkelijker waren de drie rode kaarten die Sallandia kreeg. Go Ahead steeg naar de tiende plek en Sallandia is afgezakt naar de achtste plek.
Thuis won Koninklijke UD met 4-2 van Marienheem. David Bos, vorige week goed voor een hattrick, maakte de vierde treffer voor de Deventenaren, die door de overwinning is gestegen naar plek zes.

JORAN WILLEMSTEIN