Iedere week vat @DrtvSport, het sportplatform van Deventer, het voetbal weekeinde samen in een makkelijk leesbaar overzicht. Vele feitjes passeren dan de revue, van doelpuntenmakers tot de tussenstanden. Slechts vijf elftallen, uit de Gemeente Deventer, kwamen dit weekend in actie.
Een overzicht…

ERIK VAN LUTTIKHUIZEN

BETAALD VOETBAL
Go Ahead Eagles speelde in de eigen Adelaarshorst met 0-0 gelijk tegen koploper FC Den Bosch. In een duel, waarin de Deventer ploeg sterker was, vielen geen treffers omdat de spitsen van trainer Stegeman niet scherp genoeg waren, maar ook de Bossche doelman Van der Steen enorm op dreef was. Ondanks het gelijke spel tankte de rood-gele ploeg vertrouwen vanwege het verbeterde spel wat getoond werd. Komende vrijdag speelt het in Waalwijk de laatste wedstrijd voor de winterstop. Koploper Sparta moet dan op bezoek bij de beloftes van Ajax, zodat zomaar het winterkampioenschap nog tot de mogelijkheden bestaat.

ZATERDAG
Het zaterdagvoetbal in Deventer was al in de winterslaap, Helios zakte wel naar de voorlaatste plek omdat Almen won van rode lantaarndrager Winterswijk. Helios staat nu voorlaatste waar stadsgenoot FC RDC zesde staat in 4 E op ‘slechts’ vier punten achterstand van koploper DVOV, in een poule met slechts tien ploegen…

ZONDAG TWEEDE KLASSE
Schalkhaar ontving Voorwaarts Twello in een echte streekderby. Simon Rutgers opende al vroeg de score voor de oranjehemden uit Twello. Direct na de rode kaart voor de gasten maakte Schalkhaar slim gelijk via David Klopman. Beide teams schieten niet echt wat op met deze puntendeling, maar de wedstrijd vroeg wel om deze uitslag in Schalkhaar. Voorwaarts gaat de winterstop in met een vierde plek en is, samen met Barbaros, ‘best of the rest’. Schalkhaar staat er drie punten achter in de veilige middenmoot.

DERDE KLASSE
Er ging slechts één wedstrijd door in 3B zondagmiddag; Robur et Velocitas speelde met 2-2 gelijk tegen KCVO. Hiermee veranderd er niets aan de huidige rangschikking: Turkse Kracht staat derde op drie punten van Epe (2e) en vier van koploper Wijhe. De Deventerploeg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan beiden. Helios staat daar twee puntjes achter op een zesde plek en Activia en Colmschate staan respectievelijk negende en tiende, ruim boven de degradatiezone.

VIERDE KLASSE
Twee duel slechts in 4G zondag, Lettele won de streekderby in Bathmen. ABS is bezig aan een vrije val momenteel en snakt naar deze winterstop. De voorsprong via Ruben Gerritsen was slechts van korte duur door de gelijkmaker van Bas Brinkman na een half uur wedstrijd. Rick Meijerink maakte vlak voor rust zelfs de 1-2 voor zijn Lettele. Vlak na de thee maakte Maikel Demmers nog gelijk, maar Lettele pakte de volle buit door de winnende treffer van Joost Meijerink waarmee Lettele nu de tweede plek bezet, wel met een wedstrijd meer gespeeld dan de directe concurrenten. ABS zakt weg naar een zesde stek net onder streekgenoot Diepenveen. De wedstrijden van Diepenveen, DAVO (11e) en De Gazelle (13e) werden allen afgelast.

VIJFDE KLASSE
Slechts de helft van de geplande duels konden doorgang vinden in 5G, waarbij één Deventerclub in actie kwam: IJsselstreek. De Tricolores ontvingen Wissel, echter dat duel deed wel stof doen opwaaien. Verschillende bronnen melden verschillende verhalen. Feit is dat de scheidsrechter, in kort tijdsbestek, vier rode kaarten uitdeelde aan vier IJsselstreek spelers bij de stand van 2-5 voor Emst. Fabian Kruize had zijn ploeg tweemaal op gelijke hoogte gebracht, zowel in de 9e als in de 38ste minuut. Echter ging IJsselstreek met een 2-3 achterstand de kleedkamer in. Na de thee scoorde de gasten uit Emst nog tweemaal en stond de 2-5 uiteindelijk op het bord.
Sportclub Deventer is winterkampioen, mede door de 9-0 winst midweeks tegen Wissel. Ze staan twee punten los van SDOL met nog een duel tegoed op die nummer twee. IJsselstreek staat derde met 19 punten uit 11 gespeelde wedstrijden en Sallandia vierde met één punt minder, maar wel twee duels minder gespeeld dan IJsselstreek. Koninklijke UD staat 9e, punt gelijk met stadsgenoot Go-Ahead dat een slecht doelsaldo kent. Het gat met de onderste twee is ruim, namelijk zes punten.

Dit was het, voorlopig, laatste overzicht. Volgend jaar, bij de hervatting van de competitie, maken we weer wekelijks een overzicht voor je.