Vrijdagavond verloor Go Ahead Eagles voor het eerst een thuisduel in dit seizoen. TOP Oss bleek met 0-1 te slim voor de Deventerploeg die ongeorganiseerd door het centrum bleef spelen en daarmee de Brabanders in de kaart speelden. Bovenin de rangschikking blijft het enorm spannend; de Deventerploeg staat nog wel op kop, maar Sparta en Den Bosch hebben ook 32 punten, echter een minder doelsaldo.

ZATERDAG VIERDE KLASSE
In de zaterdagklasse was Helios vrij, FC RDC wone in eigen huis van Winterswijk met 5-3. Halverwege leek het ‘appeltje-eitje’ voor de formatie van Jacob Ensing met een 4-0 voorsprong, echter kwam laagvlieger Winterswijk nog bijna langszij. In de eerste helft scoorden Joost Brouwer, Abdou Secka en Aldo Joaquim. Laatstgenoemde maakte in de tweede deel aan alle onzekerheid een einde door zijn tweede van de middag en FC RDC’s  vijfde te maken waardoor de zege definitief was. Hiermee blijft FC RDC in de nek hijgen bij koploper Eerbeekse Boys dat uiteindelijk met 2-4 wist te winnen in Almen.

ZONDAG TWEEDE KLASSE
In de 2e Klasse J speelde Schalkhaar met 0-0 gelijk in Apeldoorn bij Columbia. Voor coach Geestman een weerzien met zijn oude club, echter kon hij niet de driepunter mee terug krijgen naar De Horsterhoek. Daarmee staat Schalkhaar nu zevende, drie punten minder dan de nummer vier Voorwaarts welke SDC’12 met 4-2 versloeg in Twello.
DERDE KLASSE
In 3B nam Turkse Kracht de koppositie over van Wijhe. Dat was een verrassing, omdat ze zelf gelijk speelden tegen Robur et Velocitas. De Deventenaren speelden in de tweede helft een poos met 10 man waardoor ze de 1-0 voorsprong (mooie goal van Mehmet Colac) niet meer konden vasthouden en zich tevreden stelden met een puntendeling.
Colmschate kon eindelijk weer eens een punt bijschrijven. In Vaassen scoorde Jarmo van ‘t Hof halverwege het tweede deel de gelijkmaker en zelfs met tien man (laatste 5 minuten) hield men het vol tegen KCVO.
Helios had het in eigen huis een stuk eenvoudiger met tegenstander Albatross. Door treffers van Menno Podt in de eerste helft en Bjorn Duteweerd, Bjorn GootHulze en Nick Beekman, na de rust, won de Deventer formatie met 4-0.
Activia moest een mooie reeks opgeven en ging hard onderuit in Vaassen. Ondanks de vlotte 0-1 voorsprong van Bart Wippert, verloor de ploeg uit Twello met 6-1 waarmeehet terug zakt naar de middenmoot. Helios klom over Activia heen en staat nu vierde op vier punten van Turkse Kracht dat één punt meer heeft dan Wijhe.
VIERDE KLASSE
DAVO kwam tekort in Haarle zondag, Sylvan van der Vegt had voor de gelijkmaker kunnen zorgen halverwege de tweede helft, maar hij miste van elf meter. Op het einde van de wedstrijd maakte Haarle uiteindelijk de 2-0 waardoor de goal van Sidney Pinkster (2-1) slechts voor de statistieken geldt.
ABS begon sterk in deze 4e Klasse G, maar verloor zondag thuis van runner-up Markelo. Youri Meijer maakte de eretreffer in de 70ste minuut (1-3). Lettele won de streekderby van Raalte met 2-1 en staat daarmee nog steeds eerste. JanWillem de Brouwer opende de score en na de thee scoorde Ruben Gerritsen de uiteindelijke 2-1. Iets verderop deelden Broekland en Diepenveen de punten in hun streekderby. De Diepenveners stonden binnen de minuut al op 0-1 middels Bo Berends maar Bas Booijinks zorgde voor de 1-1 nog voor rust. Jeffrey Mooren’ zijn treffer leek tot de overwinning te leiden, echter Menno Holleboom bepaalde de eindstand op 2-2.
Winnen deed De Gazelle wel zondag, op de eigen Rielerenk was het met 3-1 te sterk voor Hector. Niels Rijnders opende daar de score en Sven Raats maakte er twee zodat de tussentijds opgelopen tegengoal teniet werd gedaan.
ABS zakt nu naar een derde stek op vier punten van koploper Lettele. Diepenveen puntgelijk op een vierde plek terwijl De Gazelle over buurman DAVO heen gaat en elfde staat.

VIJFDE KLASSE
In 5G pakte Koninklijke UD een spectaculaire overwinning op bezoek bij Wissel. Direct na de thee maakte Job Visser de 0-3, nadat David Bos de ruststand, met twee goals, al op 0-2 had gezet. David maakte vervolgens ook de 1-4 en de 2-5 waarna Job Visser het verschil weer op drie goals zette met zijn 3-6. Wissel maakte nog wel de 4-6, zodat de toeschouwers getuige waren van tien treffers!
Ook volop gescoord werd er bij het duel van IJsselstreek op bezoek bij CCW ’16, Adem Kocak scoorde de 1-1 na een vroege tegentreffer. Troncia zorgde voor de 1-2 voorsprong halverwege, echter liep IJsselstreek opnieuw snel tegen een vroege goal aan na de thee. DC Mekking zorgde voor de 2-3 en invaller Raymond Pothoven tikte een paar minuten later de 2-4 binnen. Echter gaven de ‘Tricolores’ de wedstrijd uiteindelijk weer uit handen en moesten met een punt (4-4) genoegen nemen.
Zeven treffers waren er te bewonderen in Terwolde waar Go-Ahead op bezoek kwam. De rood-gele formatie maakte er slechts eentje via Calvin Houwer en loopt dus opnieuw tegen een smadelijke nederlaag op. Sallandia kende een regelmatige zege in eigen huis tegen Mariënheem waar er met 3-0 werd gewonnen door treffers van Rody Hoogelander en twee van Mitchel Kiffen.
Tenslotte is Sportclub Deventer de nieuwe koploper door de 1-2 winst in Emst; Martin Kok en Daan Vegelin zorgden voor de Deventer treffers. Sallandia en IJsselstreek sluiten nu aan in de top, waar SDOL nog tweede staat met een wedstrijd meer gespeeld dan koploper Sallandia. Kon. UD kruipt naar de middenmoot met een keurige achtste stek, vier punten meer dan de nummer 10 Go-Ahead.