Sikko Cazemier

Onder goede omstandigheden blaast de scheidsrechter voor aanvang van het duel. Na een minuut of zeven is het Achilles dat de score opent. De verdediging wordt met een goede aanval uitgespeeld en de 1 – 0 is een feit. En kort daarna wordt een speler van Achilles volgens de scheidsrechter onreglementair in de zestienmeter gestuit, met als resultaat een penalty.

Deze wordt benut en met een achterstand van 2 – 0 na tien minuten spelen weten we dat het een moeilijke middag gaat worden. Achilles blijft ook de betere ploeg en het duurt tot de twintigste minuut voordat Overwetering een aanval weet op te zetten. Echter het schot van Bram de Haas mist precisie en gaat over. Met name Oskar Kappert weet nog wel eens op links door te breken. En in de dertigste minuut is het dan ook uit één van zijn voorzetten waaruit een gevaarlijke situatie ontstaat en uit de scrimmage voor de goal is het Jelle Lucassen die voor de 2 – 1 tekent.

We komen iets onder de druk van Achilles uit. Uit een vrije schop vanaf de rand zestien ontstaat een kop kans voor Jelle Lucassen, maar de bal wordt net over gekopt. Achilles blijft echter het overwicht houden en kort voor rust weten ze dan ook de 3 – 1 op het scorebord te krijgen. Voor rust krijgt Overwetering nog één kans. De vrije schop net buiten de zestien beland echter naast de goal. Met een 3 – 1 ruststand zochten de spelers de kleedkamers op.

Trainer/coach Sander Poll begint met een ongewijzigde ploeg aan de tweede helft. Overwetering komt goed uit de startblokken. Wederom is het Oskar Kappert die tien minuten na rust sterk doorkomt over de linkervleugel. Uit zijn voorzet is het Raymon Elshof die weet te scoren en zorgt voor de aansluitingstreffer en een 3 – 2 stand.

Lang duurt het echter niet en is het weer Achilles die weet te scoren en kijken we met 4 – 2 weer tegen een achterstand van 2 goals aan. En of het niet erg genoeg is weet Achilles direct daarna ook de 5 – 2 te scoren. Dennis Lokate (voor Marc Koudijs), Jelle Steerneman (voor Henry Rozen) en Niek Osterwijk (voor Maikel van Breukelen) komen nog in de ploeg maar het geloof is weg en de wedstrijd bloed een beetje dood en eindigt in een duidelijke 5 – 2 nederlaag voor Overwetering.

Door winst van de ploegen die mede strijden in de onderste regionen van de stand wordt het slot van de competitie alleen maar spannender. Het uiterste van de ploeg zal worden gevraagd in de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie. Volgende week uit tegen Voorwaarts: “Alle hens aan dek”