Het besluit de fabriek weer in gebruik te nemen, hangt samen met de groeiende voeromzet en een toenemende vraag naar GMO-vrij voer (zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen). De verbouwde fabriek, met een productiecapaciteit van maximaal 250K ton, kan daarom volledig worden ingezet voor productie van GMO-vrij en VLOG-gecertificeerd (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik)mengvoer.  

De belangstelling vanuit vooral de Duitse markt voor zuivelproducten die GMO-vrij zijn, neemt toe. ForFarmers merkt dat hierdoor de vraag naar non-GMO voer blijft aantrekken, in het bijzonder in de herkauwerssectoren (melkvee, vleesvee, geiten en schapen). Dit is waarom ForFarmers heeft besloten de fabriek in Deventer te heropenen en specifiek in te richten op de productie van GMO-vrij en VLOG-gecertificeerd mengvoer. VLOG is een Duitse vereniging, verantwoordelijk voor de certificering en uitgifte van het “Ohne Gentechnik” label. Bovendien komt door de heropening van de fabriek meer totale productiecapaciteit beschikbaar om aan de groeiende vraag naar voeders voor herkauwers te blijven voldoen. 

Eerste gespecialiseerde productielocatie volledig GMO-vrij 

David Fousert, Directeur herkauwers ForFarmers Nederland: “De heropening van onze fabriek in Deventer, als eerste grootschalige gespecialiseerde productiecapaciteit in Nederland voor 100% GMO-vrij gecertificeerd voer voor herkauwers, is zowel voor onze klanten als voor ons goed nieuws. Wij spelen hiermee in op een belangrijke en toenemende vraag vanuit de markt. Daarnaast optimaliseren we ons eigen productieproces voor deze voeders. Zo houden we de extra kosten voor de complexiteit van deze keten onder controle en kunnen we de meerkosten voor onze klanten beperken.” 

Verbouwing en herinrichting 

ForFarmers wil de fabriek nog dit jaar opnieuw in gebruik nemen en houdt rekening met een verbouwingsperiode van 9 maanden. De verbouwing, met een investering van ruim €3 miljoen, gaat per ommegaande van start.