Als je nu aan de slag gaat, geniet je in het voorjaar al van een mooie bloeiende tuin, daar profiteren jijzelf en ook vogels en nuttige insecten van. Om meer vogels en insecten in de Overijsselse tuinen te lokken, geven Mooi Leven Overijssel en IVN Overijssel 25 Plant en Klaar Boxen weg. 

Sylvia Neutel (IVN Overijssel): ‘Het begint herfst te worden en hoewel iedereen zich opmaakt voor binnen is dit juist een goed moment om te tuinieren. Het najaar is een perfect moment om vaste planten en bloembollen te planten. Ook kun je vogels en insecten helpen door een nestkastje op te hangen.’ 

Aantrekken vogels en insecten 

Door je tuin vriendelijk in te richten voor vogels en insecten help je de natuurlijke balans terug te brengen en daarmee de bestrijding van de eikenprocessierups. Neutel: ‘De natuurlijke vijanden weten wel raad met de rups. Onder andere mezen, spreeuwen en ringmussen eten de eikenprocessierupsen, maar dan moeten deze vogels er wel kunnen zijn’, legt Neutel uit. 

Breng de balans terug met de gratis Plant & Klaar Box 

Mooi Leven Overijssel en IVN Overijssel geven iedere maand 25 Plant & Klaar boxen weg. Met de Plant & Klaar box van oktober help je de vogels en insecten. In het pakket vind je een nestkastje voor kleine zangvogels, inheems bloemenzaad en de Overijsselse aandachtssoortenkaart met tips om op een natuurlijke manier de eikenprocessierups te bestrijden. Inwoners van Overijssel kunnen tot en met 24 oktober kans maken op de box via de Facebookpagina van Mooi Leven Overijssel.