Henrike Nijman: “Mijn motivatie is dat ik wil strijden tegen onrecht. Mensen die zich niet gehoord voelen, wil ik een stem geven in de gemeenteraad. Daarom ben ik ook erg trots op deze lijst. We hebben een sterk team waarmee we het verschil kunnen maken voor Deventer. Dat hebben we laten zien in de afgelopen vier jaar. Dat gaan we ook de komende periode doen.”

Lijsttrekker Henrike Nijman zit sinds 2012 in de gemeenteraad als fractievoorzitter en onderscheidt zich met haar kennis van het sociaal domein. Arie de Niet is gemeenteraadslid vanaf 2014 en heeft naam gemaakt op gebied van financiën en duurzaamheid. Jasper Buist is al acht jaar betrokken bij de fractie als raadsopvolger en is expert op het gebied van de omgevingswet en woningbeleid. Wim van der Weele is nieuw op de lijst. Hij doet al enige tijd mee in de steunfractie en is klaar voor een actieve rol in de gemeenteraad.

De volledige kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen ziet er als volgt uit: 1. Henrike Nijman, 2. Arie de Niet, 3. Jasper Buist, 4. Wim van der Weele, 5. Gerard Zijlstra, 6. Thijs Banninga, 7. Janneke Lindenholz, 8. Karin van Lohuizen, 9. Carl Koch, 10. Keesjan Valk, 11. Berend Vlieger, 12. Louis Derks, 13. Corné de Leeuw, 14. Minne Prins, 15. Bep Welleweerd.