Komend weekend is de world cup skateboarden in Breda, ‘Pier 15’ is de gastheer van het spektakel. Pier 15 is een skatehal in de stad Breda waar tachtig profskateboarders uit zo’n vijftien landen komen. Het drie dagen durende evenement is daarmee op dezelfde lokatie als waar vorig jaar de NK georganiseerd werd.

HENDRIKS, MAATMAN en DE WEERD
De world cup kent ook deelnemers uit Deventer en Gorssel; Luca Hendriks en Lars de Weerd doen mee vanuit Burnside. Beide sakters zijn tevens geselecteerd voor het olympisch skateboardteam.Ook pro-skater Rob Maatman zal in Breda in actie komen, Rob is Nederlands kampioen, teamrijder van Burnside en ook lid van het Olympisch team

TEENAGE RIOT INTERNATIONAL
Naast het grote evenement in Breda is er in Rotterdam een ‘Teenage Riot international’, aan deze skateboardcontest doen Wisse Hubregtse(16 jaar), Micky Nieuwenhuis (14 jaar) en Fleur Vos (16 jaar) mee. Er is ook ruimte voor aanstormend talent in Rotterdam dus sluiten Luca Dijkstra (12 jaar, Deventer) en Wisse de Weerd (14 jaar, Gorssel) aan. Beiden zijn teamrijders van ‘broekieteam’ Burnside.

VERBOUWING BURNSIDE
Overigens is Burnside zelf ook stevig onder handen genomen. De skatehal, welke gevestigd is aan de St Olafstraat, heeft in september een gedaanteverwisseling ondergaan. Het linker deel van het skatepark is volledig verbouwd tot een nieuwe setup! Het pak kende afgelopen een groot succes toen bovenstaande Vans Shop Riot er te gast was en het eigen Burnside met de eerste prijs er van tussen ging. Deventer bleef Den Haag, Amsterdam en Rotterdam toen voor.
Lars de Weerd – behaalde de speciale prijs van ‘beste trick’ met een fs bluntslide kickflip to fakie.


BURNSIDE DEVENTER