Wat is er aan de hand?

In slechts 24 uur viel er dit weekend een enorme hoeveelheid regen in het werkgebied van Waterschap Vallei en veluwe. Dat leidde lokaal soms tot overlast en schade, wat natuurlijk ontzettend vervelend is voor de betrokkenen. De hoeveelheid water leidde ook tot unieke beelden en daarmee waardevolle informatie voor het waterschap. De hoeveelheid regen die binnen 24 uur viel is bijzonder maar geen uitzondering.

In beeld waar water zich verzamelde

Als gevolg van een veranderend klimaat, is de kans groot dat dit vaker voor gaat komen. Het waterschap wil het gebied hiervoor meer toekomstbestendig maken. Nu hebben we water over, terwijl we ook perioden kennen waarin we water tekort hebben. Juist daarom wil Waterschap Vallei en veluwe exact in beeld brengen waar al dat water zich verzamelde. Waar ontstonden knelpunten en waar juist niet? Natuurlijk weten we al veel uit onze metingen en collega’s in het veld. Maar we kunnen niet overal tegelijk zijn en kunnen jouw hulp goed gebruiken.

Jij kunt ons helpen! Upload je foto’s op

Je kunt je waterfoto’s delen met het waterschap op www.vallei-veluwe.nl/wateropdekaart. Daar vind je ook meer toelichting en aanwijzingen. Het waterschap gebruikt de foto’s alleen om verder inzicht te krijgen in de werking van het watersysteem.

Help jij mee? Samen zetten we water op de kaart.