Helios startte zoals altijd zeer aanvallend en dat resulteerde in de 1 minuut al in een kans voor Glen Alberts, maar zijn inzet ging in de buurt van de 1e paal via een Roburvoet net over. In de 6 e minuut werd al duidelijk dat Helios met name  centraal achterin moeite had met het snelle counterspel van Robur, maar keeper Joel de Jonge kon de inzet van de buitenspeler van Robur nog bekwaam keren. Achterin mistte men  Podt die  nog steeds last had van een hersenschudding, opgelopen tegen Epe en  Kursad die afwezig was. Na 14 minuten moest Bas Dijkhuis het veld verlaten net vermoedelijk een gebroken teen en kwam daarvoor Nick Pinkster in de plaats.

Na 17 minuten was het Mike Gerritsen die de bal aan een Roburspeler gaf. Die wist er wel raad mee en scoorde de 1-0. Alles liep vanaf dat moment ook mis, mede ook door het slappe spel van een aantal spelers. Toch was het de 16 jarige Jesper Bloemsma die in de 24 ste minuut plots bij zijn tegenstander wegsprint en alleen voor de keeper van Robur kwam te staan,  helaas twijfelde Jesper en zijn inzet werd een te zwakke voorzet. Helios creëerde nog een keer een kansje in de 38 ste minuut, Djeremy Waslander brak op links door maar werd voordat hij echt gevaarlijk kon worden, goed geblokt. In de 44 ste minuut kreeg Robur een vrij trap, iedereen keek van Helios naar de Robur-speler die plots in de 16 opdook en bekwaam afwerkte 2-0.

Helios kwam in de 2e helft beter uit de startblokken en het was Glenn Alberts die in de 46 ste minuut werd weggestuurd door Roald Boone, Glen  rondde mooi af en bracht de stand op 2-1. Daarna probeerde men wel maar men kwam de 16 niet in.,in de 70 ste minuut stuurde Jesper Bloemsma, Pothoven nog diep weg maar zijn inzet, vanuit een moeilijke hoek, was te zwak om de doelman te passeren. Helios probeerde het nog wel maar het was Robur dat scoorde. Hier was weer de hulp van een Helios-speler voor nodig,  Altenaar speelde de bal in de voeten van een Roburspeler die snel zijn spits in stelling bracht en doelman de Jonge kansloos liet. Eindstand 3-1. Tweede Paasdag speelt Helios tegen koploper Wijhe.