Milan Keskin

Op een druk en gezellig Sportpark De Achterhoek begon Colmschate erg matig. De ploeg van Marco Onderberg kwam maar niet onder de druk van Helios uit. Waar Helios er meerdere malen gevaarlijk uitkwam in de beginfase, kon Colmschate geen potten breken. Het was duidelijk dat de wedstrijd nog los moest gaan komen.

Na een tamme eerste helft was de tweede helft een verademing. Colmschate kwam steeds meer onder de druk van Helios uit. In de 50ste minuut werd de ban gebroken door Jard Kamperman Leferink van Colmschate. Door een regelrechte zondagsschot recht in de kruising zette hij Colmschate verrassend op voorsprong!

Op een of andere manier kon Colmschate niet omgaan met de voorsprong. De ploeg van Onderberg zakte steeds meer achteruit wat resulteerde in goed uitgespeelde kansen van Helios. Mede door goed keeperswerk van Thom Ariëns bleef Colmschate enige tijd overeind. Het duurde tot de 72ste minuut. Bjorn Groot Hulze bracht Helios eindelijk op gelijke hoogte.

Colmschate was het helemaal kwijt en moest zorgen dat de schade tegen de rivaal beperkt bleef. Dit lukte het vernieuwde Colmschate niet. Mede door het vertrek van meerdere sterkhouders in de zomer, waaronder Sander Poll, stond er een jeugdig Colmschate op het veld. Zij wisten konden niet voorkomen dat Helios vrij eenvoudig naar de winst greep. Door doelpunten van Waslander, Alberts en Duteweert liep Helios uit naar een 1-4 overwinning op de rivaal. Mede hierdoor passeren zij Colmschate op de ranglijst.

Voor Helios wacht aankomende zondag een thuiswedstrijd tegen de nummer 9 SV Zwolle terwijl Colmschate op bezoek gaat bij de Witkampers. De huidige nummer 9 van de Derde Klasse.

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club en wil jij jouw club ook in de schijnwerpers? Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten dit op hét sportplatform van Deventer.