Ditmaal was de wedstrijd bij de buren, SV Vaassen. Helios startte zoals altijd weer furieus, legde de ene na de andere mooie combinatie op de grasmat. Binnen 4 minuten kreeg men welgeteld 4 kansen om te score te openen. Vaassen kwam niet aan de bal en in de 6 e minuut was het raak. Na een mooie combi tussen  Waslander en  Altenaar werd zijn voorzet tegendraads door Duteweerd ingekopt. 0-1.
Nog geen twee minuten later was het weer raak. Na een snelle combinatie tussen Jesse Bloemsma (a1 speler) en Djeremy Waslander werd zijn eerste inzet geblokkeerd, maar Djeremy kon in tweede instantie de score verhogen naar 0-2.
Helios bleef de gehele eerste helft, op kleine kansjes voor Vaassen na, heer en meester. Helios verzuimde de tussenstand te vergroten, dus bleef de ruststand 0-2. Na rust kreeg Helios al snel de kans om de voorsprong te vergroten. Djeremy Waslander brak op links door, Dutteweerd kreeg de bal vrij voor de keeper, twijfelde en daardoor kon een Vaassen verdediger zijn inzet blokkeren. Helios kreeg kans op kans maar verzuimde verder afstand te nemen van Vaassen. Vaassen voelde, in een mindere periode van Helios, dat er iets te halen viel en kwam door inzet terug op 1-2. Nog geen twee minuten later werd het bijna 2-2, maar de inzet van de spits van Vaassen ging net over.
Helios kreeg enkele kansen om uit te breken, maar speelde een periode slordig en te snel.
Toch kraag het loon naar werken. Nadat de ingevallen Björn Groot Hulze hard tegen de paal had geschoten was het Djeremy Waslander die op rechts doorbrak, zijn voorzet kwam bij Duteweerd die zijn tegenstander de verkeerde kant opstuurde en raak schoot en de eindstand op 3-1 bracht. Volgende week Epe uit.