Hartstilstand
De AED’S kunnen worden ingezet bij een hartstilstand als een burgerhulpverlener een oproep krijgt via het oproepsysteem van HartslagNu. HartslagNu is het reanimatie oproepsysteem van Nederland. Als via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer op. Zij krijgen een oproep op hun telefoon met de vraag om direct naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren of eerst een AED op te halen.

Zes minuten cruciaal
Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als je binnen deze minuten reanimeert en een AED gebruikt, is de overlevingskans en leven met minimale schade het grootst. Een ambulance kan er niet altijd binnen zes minuten zijn. Als burgerhulpverlener kun jij dat wel! Je start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening het overneemt. 

Vrijwilligers
De AED’S in ons dorp hebben al een aantal keren hun dienst bewezen, met dank aan alle vrijwilligers die zich als burgerhulpverlener hebben aangemeld.
Omdat de app hartslagnu wordt vervangen door de app mijnhartslagnu is het van groot belang dat iedereen die de app hartslagnu heeft geïnstalleerd, deze vervangt door de app mijnhartslagnu.
Via onderstaande link is de nieuwe app te downloaden:
Mijn HartslagNu: de nieuwe app van HartslagNu – HartslagNu 

Nog geen burgerhulpverlener?
Ben jij 18 jaar of ouder en heb jij in de afgelopen twee jaar een erkende reanimatietraining gevolgd? Dan kun jij je als burgerhulpverlener aanmelden bij HartslagNu. Ben je professioneel hulpverlener? Ook dan is aanmelding van harte welkom! HartslagNu | Registreren (mijnhartslagnu.nl)

Op onderstaande locaties zijn AED’S 24 uur per dag aanwezig:
Olsterweg 21
Reinier Zwaeffkestraat 22
Oranjelaan 68
Sallandsweg 1
Dorpsstraat 41F
Lichtenbergerlaan 50 en 52
Burg. Crommelinlaan 61
Burg. Smijterweg 16
Boltelaan 19
Averlose Houtweg 14A
Boxbergerweg 111
Randerstraat 3, Olst
Wetermansweg 15

Actief worden
Wil je ook burgerhulpverlener worden maar heb je nog geen reanimatiecursus gevolgd, meld je dan aan bij de EHBO Diepenveen. Mailadres: diepenveen.ehbo1@gmail.com
Wil je donateur worden van de Stichting Hart voor Diepenveen, dan kun je dit aangeven bij de penningmeester, mailadres Smeenk40@outlook.com