COMMITMENT

Na het teleurstellende duel in eigen huis tegen Jong FC Utrecht keer de Vroome terug op een roerige dag waar hij veel mensen sprak en op zoek ging naar commitment. “Ik heb het gevoel dat ik het moet doen, dat ik iets kan betekenen nu”, sprak het supportershart van De Vroome die toelichtte dat de compactere club van mensen nu betere beslissingen kan maken.

ANDER VAATJE

De Vroome was duidelijk op zoek naar hulp en vond die ook bij vele clubmensen. Die hulp wil hij ook van de achterban: “De club is van de supporters en hun hulp en steun zijn we hard nodig”. Op korte termijn iets veranderen zal niet eenvoudig zijn, naar volgend seizoen kijken is realistisch maar over een verloren seizoen wil De Vroome niet spreken: “Maar doen moeten we wel uit een ander vaatje gaan tappen”.

VERANTWOORDELIJK

“Het slachtofferen van Bekking bleek onvermijdelijk, maar wij zijn daar natuurlijk wel voor verantwoordelijk, wij mogen het onszelf aanrekenen”. De kwetsbaarheid van De Vroome is duidelijk, maar de route die gevolgd gaat worden ligt volledig in handen van de Twellonaar. Daarbij is hij de hulp en steun van Lugt wel nodig, ondanks dat de voorzitter ook onder vuur ligt. “Naar buiten toe kan hij de club goed vertegenwoordigen, ik juist naar binnen toe”.

IK BEPAAL DE RICHTING

“Ik wil graag de organisatie beter maken, dat doe ik niet alleen, maar ik bepaal wel de richting”, verklaarde De Vroome die niet heeft gekozen voor de makkelijke weg. Iemand moet de beslissing nemen welke kant we opgaan, mits ik gesteund wordt natuurlijk”, voegde hij toe: “Als ik de steun niet voel, ben ik net als Edwin Lugt, ook bereid te stoppen”.

Luister hieronder na het interview tussen verslaggever Erik van Luttikhuizen en Hans de Vroome.