Spelen is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Dingen die later best nog wel eens van pas komen.

Uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen! Door tijdgebrek en te weinig speelplaatsen is spelen steeds minder vanzelfsprekend. Daar doet Jantje Beton iets aan met De Kleine Jantje Beton Loterij.

Ruim 60.000 leerlingen van deelnemende scholen verkopen lootjes waarmee prijzen zijn te winnen als een fiets of voetbal. De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan spelen en bewegen op en rond het schoolplein. De favoriete speelplek van kinderen! Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen meer kunnen spelen.

In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst een super leuk schoolplein gemaakt. Of zijn ze op schoolreisje gegaan. Allemaal leuke dingen om nog meer kinderen buiten te laten spelen.

De Montessorischool De Ontdekking en Kindcentrum Rivierenwijk zijn de Deventer scholen die hieraan deelnemen.