Voorafgaand aan de Deventer Sportverkiezing vinden een tweetal inspirerende bijeenkomsten plaats. Speciaal voor bedrijven, talenten en coaches geeft Gerard Kemkers, oud-schaatscoach van onder andere Ireen Wüst en Sven Kramer, een masterclass over talentontwikkeling, coaching, teambuilding en samenwerking.
Parallel aan de masterclass vindt een bijeenkomst “Iedereen Actief: in Deventer sport iedereen inclusief” plaats. Deze bijeenkomst is bedoeld voor sportverenigingen en onderwijsinstellingen en gaat in op het inclusief sporten, wat in het landelijk sportakkoord één van de speerpunten is. Deze bijeenkomst wordt gepresenteerd door zevenvoudig Paralympisch kampioen rolstoeltennis Esther Vergeer.

Het muzikale optredens worden dit jaar verzorgd door Faktor 12, een ensemble dat met een uitgebalanceerde klank en veel enthousiasme haar publiek vermaakt. De Xoxo Dance Company zorgt daarnaast voor een spectaculair dansoptreden met het team dat onlangs Europees kampioen is geworden en die momenteel 3e staan op de wereldranglijst. Daarnaast geeft danskampioen David Kitoyan een solo weg. Hij won onlangs een grote prijs op het WK in Glasgow.

De gratis toegankelijke show van de Deventer Sportverkiezing, waarin de prijsuitreiking plaats vindt, start om 20.00 uur in de grote zaal van de Deventer Schouwburg. Prijzen worden uitgereikt door Gerard Kemkers, Esther Vergeer en speciale gast Ben Halle, die tevens een primeur heeft. Ben is de zoon van Leo Halle, voormalig keeper van Go Ahead en het Nederlands Elftal.
Kijk voor alle informatie op www.deventersportverkiezing.nl. 

Iedereen is van harte welkom de onthulling van de Deventer Sportverkiezing op vrijdag 1 februari 2019 bij te wonen.