Gerard Kok

Helios heeft de ‘zonnegod’ op een zonovergoten voetbalveld een goede dienst bewezen door Activia met een 8-0 nederlaag naar huis te sturen. Helios wilde maar een ding, winnen en revanche nemen op de zeperd van vorige week tegen Epe.

Helios weer met Glen Alberts in de basis begon aanvallend zeer sterk. Dat  resulteerde al in de 8 ste minuut in een fraai doelpunt van Roald Boone. Vanuit een corner schoot de alleenstaande Roald Boone fraai raak 1-0.
Helios combineerde fraai door, kreeg enkele grote kansen maar wist deze niet te benutten. In de 27 ste minuut werd het 2-0 na een fraaie pass van Bjorn Duteweerd op Djeremy Waslander, deze bereikte de achterlijn, zijn inzet werd nog geblokt, de bal kwam in de voeten van Duteweerd die via een voet van een Activia-speler de 2-0 op het scorebord bracht.

Nog geen minuut later stuurde Glen Alberts twee tegenspelers de verkeerde kant op, zijn pas bereikte Bruinsma die de bal in de loop meenam en resoluut afwerkte, 3-0. Helios kwam helemaal los en combineerde naar hartenlust, Activia had niets in te brengen en keek er naar. In de 30 ste minuut was het weer raak. Na een mooie pass van Duteweerd op Waslander solleerde Djeremy naar de achterlijn, zijn voorzet bereikte Serkan bij de 2 e paal die het laatste zetje gaf 4-0.
In de 40 ste minuut was het Bruinsma die op links doorkwam, zijn inzet werd door Glen Alberts ingeschoten, 5-0. Vlak voor rust maakte Bjorn Duteweerd op een fraaie wijze de 6-0, passeerde eerst een paar tegenspelers en haalde vanaf 25 meter verwoestend uit. Rust 6-0.

Na rust liet  trainer Wilmink in de 60 ste minuut twee jeugdspelers meespelen, de 16 jarige Jesper Bloemsma en -19 speler Nick Pinkster. Beide spelers pakten de draad gelijk goed op. In de 70 ste minuut ging Duteweerd op links er van door, zijn voorzet werd mooi en beheerst ingetikt door Jesper Bloemsa die hiermee zijn eerste scoorde voor Helios.  Helios ging door, kreeg nog enkele kansen en door goed doorzetten van Johan Dijkstra kreeg Bjorn Duteweerd de gelegenheid om de 8-0 in te schieten.

Het publiek zag een eenzijdige pot voetbal. Maar met het mooie spel en de fraaie combinaties kreeg men echt waar voor hun geld.
Volgende week uit tegen Robur et Velocitas.