Het toernooi wordt gespeeld op drie velden in hoofd- en eerste klasse, vele teams hebben zich ingeschreven. Met 12 teams in de hoofdklasse en 20 in de 1e klasse zijn er mooie wedstrijden te zien. Deelnemers komen dit jaar uit België, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland en Nederland. Wederom mogen we weer vele top teams uit Europa in Deventer verwelkomen en daarmee beloofd het een spectaculair kanopolo weekend te worden.

DKV komt aan de start met 2 teams; haar jaren aan de top staande Hoofdklasse team (8x Europees kampioen, 13x Nederlands kampioen). Het eerste klasse team bestaat uit oud-hoofdklasse spelers en talentvolle recreanten.

De wedstrijden worden gevaren in de Cebecohaven bij de Deventer Kano Vereniging op 3 speelvelden op zaterdag 6 juli van 8 tot 20 uur en op zondag van 9 tot 16.30 uur. De finales op zondag 7 juli worden gespeeld om 15.30 en 16 uur. Bezoekers zijn beide dagen welkom bij de wedstrijden op het terrein van DKV, einde Gashavenstraat (afslag na de sluis richting Zutphen).

Het toernooi levert spectaculaire wedstrijden en 24 uur per dag gezelligheid, met meer dan 32 deelnemende teams en zo’n 200 spelers. We verwachten een even gezellig toernooi, mede door de inzet van de vele vrijwilligers van DKV.

Kanopolo is een spel dat gespeeld wordt met kleine wendbare kano’s op een veld van 23 bij 35 meter. Het doel hangt 2 meter boven het water. De bal mag gespeeld worden met de hand en met de peddel. Elk team speelt met 5 spelers (max. 3 wissels). Een wedstrijd duurt 2 x 10 minuten. De wedstrijden zijn snel, dynamisch en op het hoogste niveau zeker spectaculair.

Meer informatie over het kanopolotoernooi vind je op: www.canoepolodeventer.nl en op www.deventerkanovereniging.nl meer over de Deventer Kanovereniging (DKV)

Meer over kanopolo: http://kano.watersporters.nl/kanopolo/