Op donderdag 16 november jl. heeft de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Deventer de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

De leden hebben unaniem Tjeerd van der Meulen als hun lijsttrekker gekozen. Tjeerd is sinds maart 2016 fractievoorzitter.
De kandidatencommissie prees Tjeerd voor zijn inzet en resultaten van de afgelopen 2 jaar:  Duurzaamheid en groen zijn thema’s waarmee Tjeerd concrete resultaten heeft weten te boeken, maar deze veelzijdige politicus kan overweg met elke portefeuille.
Als fractieleider heeft hij op uitstekende en inspirerende wijze leiding gegeven aan de fractie. Tjeerd van der Meulen is trots dat hij het team voor verandering mag aanvoeren:
“Ik wil mij samen met dit fantastische team inzetten voor een groen, sociaal en ontspannen Deventer. Een duurzame en groene gemeente betekent immers meer tevreden en gezonde inwoners. Wij staan voor een sterke sociale gemeente waarin ‘eerlijk delen’ voorop staat en goede zorg als mensenwerk wordt gezien.”

Nummer 2 is de sociaal vaardige en bevlogen zorgprofessional Lida Zegel. In haar manier van werken vallen betrokkenheid en verbinding op. Nummer 3 is Koen Boswinkel. Deze medeoprichter van het bestuur van Dwars Overijssel heeft zich vanaf april 2014 ingezet voor Deventer cultuur in alle mogelijke vormen. Zijn motto is: kunst verrijkt je leven en draagt bij aan een ontspannen gemeente!  De top van de lijst wordt verder aangevuld door de bruggenbouwer en financieel specialist Ömer Melikoglu (4), jong talent Halla Baher (5) en de bioloog met een knalgroen hart, Brendan Oonk (6).

Met de lijst gaat de partij vol vertrouwen de verkiezingscampagne in. De huidige GroenLinks fractie bestaat uit 3 zetels en we hebben de hoop dat dit aantal kan worden uitgebreid naar ten minste 5 zetels.