Op Groene Burendag – dit jaar op 24, 25 en 26 september – fleuren de bewoners samen de buurt op en hebben een gezellige dag. Ook schoolkinderen helpen op sommige plekken mee.  

Groene Loper acties succesvol
Op zo’n veertig plekken in de gemeente worden bijna veertigduizend bollen geplant. Dit is bijna een verdubbeling van het aantal bollen ten opzichte van 2020. Bovendien komt er dit jaar nog ruim 500 meter aan eetbare heggen bij. De heggen zijn eetbaar voor mens of dier. De bollenactie en struikenactie van de Groene Loper Deventer zijn daarmee succesvol verlopen. 

De Groene Loper helpt Deventenaren die hun tuin, buurt of bedrijventerrein willen vergroenen of biodiverser maken. Zo houden we Deventer leefbaar voor vogels, bijen én mensen. Een groene leefomgeving zorgt voor verkoeling in de zomer, betere waterafvoer bij regenval en draagt bij aan gezondheid en geluk.

Heb je een idee om een buurt, erf, tuin of bedrijventerrein te vergroenen, met heggen of bomen? De Groene Loper kan vaak helpen om het van de grond te krijgen, bijvoorbeeld met tips voor fondsen. Mail je groene idee naar groeneloper@ulebelt.nl of bel 06 1478 4604. Meer info: www.ulebelt.nl/groeneloper.