Het is een geweldig mooi stuk grond, centraal gelegen in het dorp Diepenveen en toch heel mooi buitenaf. De mensen van de IJsbaan zijn hier nog steeds heel erg blij mee en ook met de leden die er elk jaar gelukkig weer veel gebruik van hebben kunnen maken.

Geschiedenis

Maar voordat de IJsbaan er was moest er veel werk verzet worden. Gelukkig waren er destijds al veel vrijwilligers die meehielpen om de baan te realiseren. Mensen die zeker een pluim verdienen. In 1993 werden er certificaten van 25 gulden verkocht aan de Diepenveense bevolking om de aanleg te kunnen bekostigen. Een maquette werd gemaakt door Jan Meijer Jr. die ook te bezichtigen was. Geert Kiers nam de verzorging van de elektriciteit op zich en doet dit nu nog steeds. In december 1995 vond een officiële opening plaatst van de baan met een koek- en sopiewagen. Door een oud ijzer actie van Henk Keurhorst werd er veel geld ingezameld. Een cheque van 10.000 gulden werd destijds door Keurhorst aangeboden tijden de officiële opening.

Griet Meijer

Nu, anno 2019, kan Griet Meijer helaas niet meer schaatsen. Griet werd ziek  in haar been en deze moest helaas worden geamputeerd. Maar Griet praat dagelijks met de bekende fotograaf Alex Schokker die in 1978 in Diepenveen kwam wonen. Griet krijgt nu een kunstbeen  en daar is ze wel blij mee, dan kan ze hopelijk weer lopen. Op de foto Griet Meijer 85 jaar achter een kopje koffie.

Ingezonden door Alex Schokker.