Nieuwe stap richting “Deventer e-commerce bolwerk van het Oosten”

MKB Deventer sprak vorig jaar de ambitie uit dat Deventer moet uitgroeien tot hét e-commerce bolwerk van Oost-Nederland. Daarop verscheen het boek ‘E-commerce aan de IJssel’, ligt de basis van successen als Drukwerkdeal.nl en Sportdirect.com in Deventer en zijn er enkele online marketingbedrijven (reclamebureaus voor internet) die landelijk flink opvallen. Vijf van deze online marketingbedrijven hebben samen met MKB Deventer het platform ‘DeventerGrowsDigital.nl opgericht om de status van Deventer e-commercestad luister bijzetten met gratis kennisevenementen.

Op vrijdag 30 november openen deze bedrijven hun deuren door geheel belangeloos workshops te bieden aan Deventer ondernemers, klein of groot, om hun online presentatie te verbeteren. Het gaat om onderdelen als verbetering van social media en websites of hoog in Google komen. Elk deelnemend bedrijf heeft een ander workshopthema.

Cursisten brengen hun laptop mee, krijgen veel persoonlijke aandacht en de bedoeling is dat zij na een paar uur zijn bijgespijkerd met nuttige informatie waarmee ze direct aan de slag kunnen. Hiermee wil het platform Deventer Grows Digital een positieve impuls geven aan de e-commerce kracht van onze stad en de dynamiek en onbegrensde kansen van de online wereld tonen.

Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden op www.deventergrowsdigital.nl. In de regel zijn dergelijke trainingen nogal kostbaar. Door de verwachte toestroom adviseert de organisatie dan ook om tijdig aan te melden. Workshopleiders zijn onder anderen Dennis Haarman van D-etail.nl, die van Wehkamp.nl de op acht na succesvolste website van Nederland maakte. Of Dennie Pasman van Vsee, het bedrijf dat onder meer actief was voor VVV Deventer, De Smaak van Deventer en hotelketen Fletcher.

Het DGD-platform van de online marketingbedrijven D-etail, Vsee, Conversiemarketeers, Het Gilde en Ionmoon ziet vaak dat Deventer ondernemers kansen laten liggen om online succesvol te zijn, of het nu een kleine webwinkel is of een MKB-plus bedrijf. Naast deze kansen wordt er veel verkeerde informatie over online marketing de wereld ingeslingerd. De workshops zijn daarom volledig gericht op betrouwbare informatie waar de ondernemer écht iets aan heeft.

Met ingang van januari gaat het platform Deventer Grows Digital op elke vierde vrijdag van de maand kosteloze evenementen aanbieden aan ondernemend Deventer. Ook is er op 19 september 2019 een groots evenement gepland in de Deventer Gasfabriek.

Aanmelden en informatie voor vrijdag 30 november: zie www.deventergrowsdigital.nl