Bijdrage
De gevolgen van de coronacrisis is door iedereen te merken. Ook de Centrumgarage Deventer heeft dat gemerkt. ‘Wij hebben gigantische problemen gehad als gevolg van de coronacrisis. Wel 90% van onze klanten kwamen niet meer naar de stad omdat er geen reden meer was om te komen.” aldus Thierry van Voorst tot Voorst, directeur van Centrumgarage Deventer. ”Wij zijn ontzettend blij dat we nu weer met z’n allen de goede kant op lijken te gaan en daarvan is de start van de horeca een mooie aanleiding om daar als garage onze bijdrage aan te leveren.”

Acties
”Vanaf 1 juni gaan wij twee weken lang elke avond gratis parkeren aanbieden.” aldus Van Voorst tot Voorst. ”Vanaf 19.00 uur sta je volledig gratis bij ons in de parkeergarage tot de volgende ochtend 6 uur. Dus als je het laat wil maken dan kost het je nog steeds geen geld.”

Wel moet er nog steeds een kaartje gehaald worden zoals altijd. ”Je krijgt een kaartje en daarna moet je gewoon afrekenen en dan geeft de automaat 0 euro aan. Je kunt met dat kaartje gewoon uitrijden.” vertelt de centrumgarage directeur. ”Als je wat eerder bent dan moet je misschien 1 euro betalen of als je ‘s ochtends wat later naar huis gaat dan moet je bijbetalen. Maar van 19.00 uur ‘s avonds tot 6 uur ‘s ochtends sta je voor niks.”

Daarnaast is er nog een actie. ”Op de marktdagen, dus op vrijdag en zaterdag, hebben wij de zogenaamde ‘vroege vogel kortingen’ geïntroduceerd.” vertelt van Voorst tot Voorst. ”Die actie begint ook op 1 juni en geldt de hele maand juni, als je ‘s ochtends tussen 8 tot 10 uur parkeert dan parkeer je slechts voor 1 euro per uur.” legt hij uit.

Coronaproof
Aan de corona maatregelen is ook gedacht. Zo is de fietsenstalling naast de garage zo ingericht dat er een eenrichtingsstroom is. ”Wat de oorspronkelijke in- en uitgang was is nu alleen de ingang geworden en aan de zijkant is de uitgang.”

De garage zelf voldoet ook aan de richtlijnen. ”We hebben ons personeel geïnstrueerd om al onze klanten een veilige binnenkomst en vertrek aan te kunnen bieden. Alle contactpunten worden regelmatig gereinigd, er is een route aangebracht in de hal en bij de trappen zodat mensen elkaar niet binnen de 1,5 meter tegen hoeven te komen.” legt Van Voorst tot Voorst uit. ”Ook hebben we bij de ingang een bord met desinfecterende handgel zodat bezoekers hun handen kunnen reinigen voor én na het bezoek aan de stad.”

Luister hieronder naar het interview met Thierry van Voorst tot Voorst in onze corona uitzending.